Dacă vă întrebați de ce calculatorul se stinge singur atunci când o face, ei bine, acesta are întotdeauna un motiv bine întemeiat. Poate fi vorba, de exemplu, de o soluție de criză luată de către placa de bază în situațiile în care temperatura unei componente, de regulă a procesorului, depășește valoarea limită la care aceasta poate funcționa în siguranță din cauză vă ventilatorul cooler-ului este plin de praf și scame și trebuie curățat.
După cum probabil știți, placa de bază și celelalte componente ale calculatorului dispun de senzori care le măsoară permanent temperatura pentru a se asigura că aceasta nu depășește pragul critic ce le-ar putea pune integritatea în pericol.
În primă fază, senzorii înștiințează placa de bază cu privire la problema apărută, moment în care aceasta va crește turația ventilatoarelor disponibile încercând astfel, prin fluxul de aer mai mare, să le readucă temperaturile la valorile normale. Poate fi vorba de temperatura procesorului, a hard disk-ului, sau a oricărei alte componente vitale funcționării sistemului.
Atunci când acest lucru nu este posibil, iar temperaturile continuă să crească suficient încât să pună în pericol integritatea componentelor sau inclusiv a utilizatorului, plăcii de bază nu îi mai rămâne altă soluție decât să întrerupă alimentarea cu energie electrică.
Indiferent dacă folosiți un desktop sau un laptop, dacă sistemul se oprește la o utilizare mai intensă, cum ar fi la randarea unui video sau atunci când rulați un joc mai pretențios, înainte de toate asigurați-vă că gurile de ventilație nu sunt obturate și că ventilatoarele funcționează.
Pentru a afla dacă oprirea are loc ca urmare a unor temperaturi ridicate ale procesorului, tot ce aveți de făcut este să descărcați și să rulați un program de monitorizare a temperaturilor acestuia și să comparați valorile afișate de program cu cele oferite de fabricant.
Cu ajutorul unui astfel de program vom putea afla temperatura maximă pe care o poate atinge procesorul în timpul funcționării (Tj. Max):
Precum și temperaturile în timp real ale fiecărui nucleu în parte:
Dacă valorile sunt aproape de cele maxime, opriți calculatorul și curățați-l de praf după cum am explicat în ghidul dedicat acestei operații. Realizați intervenția cu computerul deconectat de la sursa de energie electrică, iar dacă vorbim de un laptop, deconectați-i inclusiv bateria.
Curățarea de praf și scame a ventilatorului
Ventilatorul cooler-ului poate fi curățat cu o pensulă moale, o suflantă sau o pompă de aer. În cazul laptopurilor, unele dintre acestea, a căror capace au fost fixate cu șuruburi, pot fi desfăcute în scopul realizării unei curățări temeinice de praf.
Dacă veți folosi un spray de aer comprimat, o suflantă sau o pompă de aer în acest scop, nu permiteți ventilatorului cooler-ului să se învârtă, ci blocați-l cu ceva. Evitați, de asemenea, jeturile puternice, acestea putându-i fi dăunătoare.
S-ar putea ca doar eliminarea prafului și a scamelor care împiedică buna funcționare a ventilatorului să nu fie suficiente pentru a asigura o răcire optima a procesorului, ci să trebuiască înlocuită și pasta termoconductoare, operație pe care o voi descrie în continuare.
Înlocuirea pastei termoconductoare
De regulă, schimb pasta termoconductoare a computerelor mele la fiecare doi ani. Acesta asigură un contact perfect între procesor și cooler, facilitând astfel transferul energiei termice generată de tranzistorii procesorului.
Cu trecerea timpului, aceasta își pierde din calități, fiind nu doar recomandată, ci chiar necesară înlocuirea ei periodic. Un semn că aceasta și-a pierdut din calitățile de conductor al energiei termice îl observăm în timp ce folosim calculatorul: temperatura procesorului nu scade chiar dacă ventilatorul funcționează la parametri normali și a fost curățat de praf.
După cum puteți observa în fotografia de mai sus, făcută pastei termoconductoare a laptopului personal după aproape doi ani de utilizare zilnică, aceasta aproape s-a uscat. Înainte de aplicarea unui nou strat de „pastă termică”, aceasta va trebui curățată cu ajutorul unei lavete de micro-fibră sau bețișoare nazale umezite în soluție specială de curățat (ori alcool izopropilic).
După ce ați curățat procesorul și cooler-ul, Aplicați pasta termoconductoare în linie dreaptă pe centrul procesorului și montați cooler-ul. Puteți profita de ocazie pentru a curăța, cu ajutorul unei pensule moi, praful de pe celelalte componente, cum ar fi placa de bază, modulele de memorie RAM, radiator, etc.
Șuruburile de fixare a coolerului vor trebui strânse în X, puțin câte puțin, astfel încât pasta să fie distribuită uniform între suprafețele de contact. Nu strângeți foarte tare șuruburile, ați putea provoca daune ireparabile plăcii de bază sau procesorului.
La achiziționarea pastei termoconductoare, deși ați putea fi tentați să credeți contrariul, alegeți una una ceramica sau cu particule de argint în componență, net superioare tuturor celorlalte și nu foarte costisitoare. Chiar dacă diferențele nu vor fi sesizate în primele zile ulterioare aplicării, acestea se vor simți odată cu trecerea timpului.
Alte cauze care pot provoca stingerea calculatorului:
Chiar dacă temperatura ridicată a componentelor calculatorului este, într-adevăr, principala cauză care-i poate provoca oprirea bruscă, mai sunt și altele:
- Calculatorul se stinge dacă este alimentat insuficient.
Dacă a început să se stingă după ce ați adăugat o nouă componentă, cum ar fi o placă grafică mai potentă, luați în calcul înlocuirea sursei cu una mai puternică.Dacă este vorba de un laptop pe care nu îl alimentați cu încărcătorul original ci cu unul universal, asigurați-vă că acesta respectă normele impuse de către fabricant. - Calculatorul se stinge dacă una sau mai multe componente s-a defectat.
Am întâlnit recent o situație similară: desktop-ul unui amic pornea, funcționa 2-3 minute, după care se oprea fără a raporta vreo eroare.După ce ne-am asigurat că este ventilat corespunzător am început să verificăm fiecare componentă în parte, ocazie cu care ne-am dat seama că placa de bază avea ceva probleme. Fiind în garanție, aceasta a fost înlocuită, de către service-ul autorizat de fabricant, cu una nouă. - Calculatorul se stinge dacă este virusat.
În special dacă virusul cu pricina vizează fișierele de boot, cum ar fi ransomware-ul de care s-a vorbit intens în ultimii ani. Antivirusul instalat pe sistemul pe care am întâmpinat această problemă efectua o scanare a tuturor fișierelor înainte de a lăsa sistemul de operare să pornească, și deși bloca sechestrarea fișierelor nu putea elimina virusul.După câteva minute de funcționare, virusul forța oprirea calculatorului pentru a reîncerca sechestrarea fișierelor, și tot așa la nesfârșit.În astfel de cazuri vă recomand să instalați încă un program antivirus, însă unul compatibil cu cel deja instalat, și să încercați o devirusare a sistemului de operare Windows. - Sistemului de operare încarcă drivere greșite.
Tot relativ recent am avut de-a face cu un sistem care, imediat după pornire, părea că s-a oprit. În realitate se stingea doar monitorul, iar cum nu niciunul dintre ventilatoarele sale nu se auzea funcționând (nu funcționau fiindcă nu era nevoie, acestea fiind setate pe modul de funcționare pasiv), utilizatorul era convins că laptopul s-a oprit.Odată conectat la un monitor extern și revenit la driverul video anterior, problema a fost îndepărtată și laptopul a funcționat normal, cum o făcuse și înainte de actualizare.
- Calculatorul se stinge dacă este alimentat insuficient.
Iar aici se încheie lista cu posibile cauze ce pot face calculatorul să se oprească fără preaviz. Dacă sfaturile oferite nu v-au fost de folos pentru a identifica și remedia problema, cel mai indicat ar fi să apelați la un service autorizat pentru o analiză mai amănunțită a sistemului.
mersi ff mult
am avut niste virusuri in calculator
am folosit antivirusul online
cu temperatura
cred ca de a 14 an o sa-mi iau chestii mai performante la el
incodata mersi ff mult;)
Cu foarte multa placere Andrei!
La mine se stânge după jumate de ora ma uit la un film și in 30 de minute se stânge singur fără sa deie o eroare … ma puteți ajuta sa-mi ziceti de la ce este?
Salut,am o problema.
Dupa 8-5 minute se inchide fara sa-i fac nmc!
Si cane il deschid imediat dupa imi zice ca cpu is over temperature
Buna ziua,
Am citit cu atentie motivele expuse de dumneavoastra care ar putea duce la oprirea calculatorului si din pacate calculatorul meu se opreste (nu se restarteaza) dar se pare din alte motive.
Mentionez ca este nou l-am cumparat de la PC GARAGE pe componente (unitatea). Acestea ar fi urmatoarele:
– Placa de baza ASRock H55M-LE
– Procesor Intel Pentium G6950 2,80 GHz
– Hard disk Samsung 500GB SATA-II 7200rpm 16MB SpinPoint F3 Model HD502HJ
– Memorie Zeppelin 2GB DDR3 1600MHZ , model ZE-DDR3-2G1600b
Am mai cumparat tot de la PC GARAGE cu aceeasi comanda inca 6 unitati pe care tot eu le-am montat…am instalat win 7 pe fiacare si functioneaza fara probleme…. Am schimbat sursa de alimentare de la unul bun, precum si hard diskul, placuta de memorie si procesorul (acelasi tip de componente)dar nu s-a schimbat nimic… Unitatea porneste …booteaza… intra in sistemul de operare dar dupa circa un minut se opreste… Acelasi lucru se intampla si atunci cand incerc sa instalez un nou sistem de operare de pe cd.
Eu banuiesc ca problema ar fi la placa de baza.
Va rog daca se poate sa-mi dati un sfat ce s-ar mai putea face (cu placa de baza eventual) fara a cumpara alta placa de baza…
Sună la PC Garage, spune-le de problemă și cere o substituire pe același model. Vor face teste și vor ajunge la aceeași concluzie; placa are probleme serioase.
da cum zice el ar fi cel mai probabil condensatorii depe placa de baza :D
Am si eu o problema cu pc ..
Coponente :
Intel(r) Pentium(r) Dual core ,
E2220 , 2.40 GHz
2.20 Gh.z , 1.00 Gb of ram
De la o periopada se inchide , am facut testul cu SpeedFan si Temp3 este foarte ridicata cu flacara , ce trebuie sa fac ? L-am curatat cu 10 min dupa ce am facut poza , totul este in regula …
http://imageshack.us/photo/my-images/823/25123691.png/
am reinstalat windows-ul la un centru de rep.pc sa oprit o data acolo,mi sa spus ca sa uscat pasta i-a desfacut ventilatorul dar pasta era neuscata chiar i sa lipit de deget a completat pasta apoi a montat vetil.la loc la curatat de praf find f putin.Mentionez ca pc-ul e aproape nou l-am cumparat in2008 iar in 2010 decembrie l-am bagat la internet mai mult de 4-5 ore zi nu-l folosesc.Va rog daca stiti de ce ce opreste dupa 4-5h de folosinta,il pornesc din dou dar se opreste treb sa astept sa ce raceasca.
Dacă problema e de la temperatură, atunci trebuie să faci tot posibilul pentru a o scădea. Cum ? Plasând PC-ul într-un loc unde aerul să circule în voie pe lângă unitate sau adăugând 1-2 ventilatoare auxiliare.
buna ziua.as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde.problema este ca de curand am vrut sa instalez o camera web si am luat un virus(cred)de pe cd-ul de instalare.neavand un antivirus pe PC-ul respectiv nu am putut efectua o scanare.dupa cateva min de cand am introdus cd-ul acela,PC-ul s-a stins singur,in schimb ledul de la unitate ramane aprins fara ca aceasta sa functioneze.cand il pornesc sta aprins in jur de 20sec dupa care se stinge cum am mentionat mai sus.am incercat sa instalez un nou windows(7 ultimate) am intrat in Bios dar nu am putut efectua nici o operatie pt ca PC-ul se inchide.va rog mult sa ma ajutati cu un sfat daca se poate.multumesc anticipat!
Salut,
la punctul A2 nu prea ai fost explicit.
Ma chinui cu PC-ul si nu-i dau de cap.
E posibil ca programul antivirus să nu-și fi făcut treaba cum trebuie. Instalează o versiune de probă a unui antivirus comercial de calitate Kaspersky sau Bitdefender și realizează o scanare completă a sistemului.
Salut ! Am si eu o problema la pc , l-am curatat de praf , temperatura nu este ridicata am cooolere , si cand filmez sau randez se oprese . Ce trebuie sa fac ?
pc meu se inchide ,iar cand se inchide se aude un zgomot naspa.am dus pc la reparat si mia spus ca problema e praful. a mers o saptaman si acum iar face probleme.ce sa fac?
Depinde de zgomot, poate fi un ventilator, sau hard diskul. Scoate capacul și identifică zgomotul la pornire.
bine
numi dau seama, dar cand se inchide emana un miros ciudat
Dacă tu nu-ți poți da seama lângă el, eu nici atât. Dacă miroase, cred că-i sursa. Dacă ai putea-o testa cumva, separat, fără componente…
il duc vineri la reparat si o sa iti spun rezultatul.ms oricum
OK, chiar sunt curios. La service cere să-ți spună detaliat ce au remediat.
lam dus la reparat si mia spus ca nare nimic.lam adus acasa si miam das seama ca cablul de alimentare scoate zgomotul asa ca lam inlociut si acum merge perfect.
Salut, am si eu de vreo saptamana o problema cu PC-ul(recent a devenit mai deasa)
MaI exact se stinge singur chiar daca nu-s programe deschise si se reaprinde..uneori face treaba asta in interval de 1 2 secunde..da sa porneasca si se opreste(ca si cum ar intra protectia anti soc)
placa baza AS rock P5B-DE
4 gb ram
Pentium(R) Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz
ATI Radeon HD 4600 Series 1gb
Verifică în Control Panel » Power Options toți parametrii de alimentare în inactivitate, planuri de alimentare, etc. De asemenea, se poate să aibă răcire insuficientă (ventilatoare defecte, praf), oprindu-se din cauza supraîncălzirii.
Salut.
Testeaza componentele in mod separat,verifica temperaturile.
Testeaza de moment si o alta sursa pentru a elimina eventualele suspiciuni,mai ales ca detii o configuratie destul de veche(Socket 775),probabil de ceva timp.
Partea cu temperatura este putin probabila.. am carcasa data jos 3 coolere 2 scot aer 1 baga.. praf are dar nu pune probleme racirii.
Cum se explica ca dupa o zi in care nu a mers il ponesc si isi da respart dupa cateva secunde in wiindows sau minute.Nu are mereu acelasi timp de reactie..Se stinge cand are chef si da sa porneasca, porneste si se stinge iar.
http://s17.postimg.org/q9toaisy7/Untit3232led.png
Daca partea cu supraincalzirea iese din discutie nu iti mai ramane decat sa iti testezi componentele separat cu o suita de lucru gen HirensBootCD in caz ca vrei o cercetare amanuntita.
Poti incerca si pe de alta parte o deconectare a componentelor de pe placa de baza,atat la nivel de componente(memorii,hdd,sursa etc…) cat si la nivel de conexiuni(tot ce inseamna fire),conectandu-le la loc,conform manualului placii de baza,daca il ai la indemana, incercand de asemenea o resetare a setarilor din BIOS ori prin intermediul bateriei ori folosind jumper-ul corespondent de pe placa de baza.
Situatia ta indica prezenta unei probleme de natura hardware,de aceea este necesar sa faci niste teste asupra componentelor.Cum am zis si in comentariul anterior,incearca si montarea unei alte surse,eliminand suspectii de serviciu in mod sistematic.
In caz contrar poti apela la un service specializat din zona in care locuiesti pentru a scapa de acest calvar al testelor,timpului pierdut etc.
Succes!
Iti multumesc pentru sugestii, voi scoate toate mufele din placa de baza si le voi conecta din nou si voi reseta biosul din baterie..( Este normal ca la conectarea unui hdd si a unui cooler in acelasi timp sa-si dea rr? pasibila sursa? )
De obicei cand faci modificari prin calculator este recomandat sa opresti absolut tot ce furnizeaza curent,scotand toate cablurile ce sunt introduse in unitate.
Chestia mentionata nu este normala,fiind si alte cauze ce pot avea ca efect restartarea sistemului.
Cred ca este procesorul pe duca.. m-am uitat pe net si nu mai vad socket 755 si nu as vrea sa schimb inca pc-ul.. ce as putea pune? (vreau tot 2,7 ghz sau mai mare..
imi cer scuze 775 socketul
Uite aici o listă cu procesoarele suportate pe socket LGA775, dacă vrei să-l schimbi. Dar, un procesor nu are cum să fie „pe ducă”, pur și simplu, nu mai funcționează. Depinde și de capabilitățile plăcii de bază, verifică pe site-ul producătorului.
Iti sugerez acelasi lucru ca si Paul,anume sa verifici pe site-ul producatorului placii de baza,ce o detii momentan,lista procesoarelor suportate,sa stii ce sa cumperi si ce nu.
Inca se gasesc procesoare pe socket 775,nu iti face griji,fiind prezente pe marile site-uri de anunturi din Romania.
Cum ai concluzionat ca procesorul iti face probleme si nu alta componenta,de ce nu chiar si placa de baza?
De aceea fiind recomandat sa efectuezi niste verificari si teste cu anumite suite de programe specifice ori sa apelezi la o simpla diagnosticare la un service specializat din zona ta pentru a stii sigur care este problema.
astazi ma duc sa incerc sursa la cineva.. Dar este foarte dubioasa treaba. Am schimbat pasta termica (nu mai facea deloc contact era intarita) Dupa schimbare toate bune, e cum am ajuns acasa deja se restarta… (am schimbat prizele am bagat in 2 ups-uri..tot asa facea).
Seara cand am dat drumu la pc surpriza 2 ore nu s-a inchis.. am inceput sa deschid jocul Thief + 2 teste de solicitare a procesorului, placii video si memoriei.Surpriza calculatorul nu se stingea :|. Uneori tine alteori se inchide si dupa 30 de secunde. La un moment dat se inchidea cand schimbam rezolutia… cand am vazut ca e stabil am schimbat rezolutia si nu se mai inchidea..(aveam chiar 2 monitoare in placa)
hai ca asta e chiar ciudat ..am schimbat pasta termica am mai deconectat 2 coolere de pe calc. primele 2 zile se stingea la fel de des. Acum insa ma tine si o zi fara sa se restarteze.. ii mai vine seara sa faca figuri.
Duhurile. Duhurile sunt de vina. Eu am 48 de ore de cand ma screm sa-mi dau seama de ce se stinge subit comp-ul daca instalez driver-ul de placa video si nu se stinge daca nu-l instalez. Desi nu am video integrat. Concluzia mea este simpla si ferma. Duhul placii nu mai vrea cu restul duhurilor din comp. S-a saturat. I-a ajuns. Nu mai vrea cu astia si gata. Am sters tot praful, am schimbat pasta la toaate heatsink-urile, am reinstalat SO, am schi,bat RAM, am pus un vent supl la southbridge, am deconectat DVD-ul, am scos cablul internet, am scos toate cablurile si le-am repus pe rand … si nimic. Numa’ cu apa nu l-am spalat. In rest i-am facut de toate. Si masaje la cabluri. Doar daca nu instalez driver pt. placa video nu se stinge. Acum merge fara driver. Am o rezolutie de parca scriu cu pensonul, dar nu se stinge. Toata povestea este de vreo trei zile. Mai rabd doua dupa care-l sparg. Si-l ingrop la marginea orasului cu un tzarush infipt in CPU si cu banuti pe placa video.
Cred că nu i-ar strica o „exorcizare”, poate e „posedat”! Acum serios, încearcă versiunea anterioară a driverului care îți face probleme. Se știe ca nu toate ultimele versiuni (la orice!) sunt „bune”. De aceea, în Device manager la fiecare driver, după actualizare, ai opțiunea Roll back. Ai încercat un driver generic oferit de Microsoft prin Windows updates?
cei care aveti probleme cu stingerea pc-ului ….verificati sa nu fie prafuite placutele RAM (eu am patit-o ,aveam praf depus pe placutele RAM si fiind in stand by am observat ca ledul la pc a ramas aprins continuu -nu mai licarea intermitent-am incercat sa-l aprind din butonul lui de pe unitate ,apasand tastele tastaturii si mouse-ul si nimic ,apoi am intrat cu telefonul pe net si am luat cauzele prin eliminare ,pana am ajuns la placutele RAM)
Salut.
Ma confrunt cu aceiasi problema. Dar ca antecedente, pc-ul meu a avut o singura problema. In timp ce ma jucam, ecranul a capatat o nuanta verde, mai exact a pierdut culoarea rosie. Am schimbat monitorul si la fel. O perioada nu l-am folosit ( din cauza timpului liber lipsa ) si astazi mi-am incercat norocul, pe langa aceiasi problema acuma imi intra in bios si dupa cca 10 sec se opreste. Poate placa video sa cauzeze oprirea ? Sa fie de la placa de baza ?
Salut.
Poti testa si alta placa video sa observi daca problemele persista.
Buna,am si eu o problema cu pc-ul:la 4 ore se stinge singur mentionez ca noi locuim in Germania si folosim internetul msi exact Tv Online sa vedem programele de la noi. Problema e ca se stinge monitorul dar pc-ul se aude ca mai merge si daca apas pe buton la unitate imi apare jos pe banda albastra ce am deschis dar daca dau sa mearga nu merge si trebuie sa il sting de la buton. Dar oare nu se strica din cauza asta?
Buna Ionela.
In functie de sistemul de operare instalat poti incerca utilizarea functiei System Restore si sa verifici daca problemele sunt prezente si dupa restaurarea efectuata.
De asemenea pueti face o verificare a integritatii fisierelor sistemului de operare si o scanare a intregului sistem de virusi.
Daca problemele persista ganditi-va ca este timpul pentru o instalare proaspata a sistemului de operare.
Salut!
Am o problema cu pc-ul , abea am instalat windows 7 si nu stiu ce are , nu mi-a mai facut scheme pana am schimbat windowsul’ ( mai bn nu il schimbam )
Imi apare :
windows error recovery
launch startup repair (recommended)-de reparat nu se repara
start windows norimally – se restarteaza dupa vreo 3 secunde dupa ce apare STARTING WINDOWS……
Va multumesc pt ajutor !
salut am si eu o problema , am placa de baza gigabyte gaming5 z97x , si intel i7 4790k , nu am hdd in rest totul e ok ,l.,am aprins si nu sta decat 30 de sec aprind dupa care se restarteaza , e nou totul din componente cumparate separat , am mai cum la fel la cineca si aceiasi problema doar ca el are gigabyte gaming 7 z97x , , care ar putea fii problema ? mentionez totul este nou , am si racitor la intel racitorul e v8, carcasa are 7 ventilatoare, deci nu e problema , placa video de 1gb
Salut.
De unde a fost achizitionat sistemul?
L-ai cumparat ca atare,s-au l-ai configurat pe componente?
In ambele cazuri este necesar sa ii contactezi pe cei de unde l-ai achizitionat si sa te folosesti de garantie in caz de probleme la nivel hardware.
Tot ce am citit m-a ajuta foarte mult in tot ce vroiam sa stiu.Un singur lucru nu este prezent si nu il gasesc nici pe net indiferent daca scriu in eng/rom.Intrebare: este recomandat ca dupa ce ai stins pcul din desktop in mod normal si apoi mai si sting sursa ? Afecteaza cumva buna functionare a sursei?Dauneaza in timp?Nu am nici o problema cu sursa doar ca sunt curios si sincer chiar am nevoie de ajutor cu un raspuns.
Nu. Nu. La ambele întrebări. Sursa intră în modul standby (așteptare) și așteaptă semnal de la placa de baza pentru a porni. Se comportă la fel ca alimentarea televizorului oprit din telecomandă.
Pe scurt,PSU(sursa) intra in standby cand dai „turn off” din desktop,am inteles.Chestia este ca eu o mai si sting de la buton dupa,o afecteaza?Din ce am inteles de la tn….nu ar avea nici o problema?
Nu o afectează în niciun fel. E o muncă în plus, inutilă în opinia mea, dar rău nu-i face.
Am inteles.Multumesc pentru asistenta!
Vreau să opresc PC-ul dar…Click pe Shut down,sistemul de operare se închide,PC-ul nu. Ce ar putea avea?Este Windows 7,iar calculatorul nu e mai vechi de un an.
Ai incercat sa restaurezi un backup de la momentul instalarii sistemului de operare,cand era totul in regula?
Ori utilizarea unui punct de restaurare pana cand ai sesizat problema?
O problema dupa parerea ar fi hddul.Am avut un WD BlackEdition de 1.0TB si a rezistat timp de 5 ani ,iar la final a inceput sa scoata sunete(doua bipuri intrerupte).Stingeam PC-ul ,iar unitatea era inca in functiune.Recomand sa desfaci placa de protectie de la unitate si sa asculti hddul,vezi daca face vreun sunet mai ciudat + chiar daca hddul este nou poate fi stricat din stock/fabrica.Unele placi de baza au un bip rosu pe ele cand se intampla o eroare in sistem sau daca o piesa nu functioneaza optim.
Acum câteva zile am reglat un program pe Auto Shutdown.A fost doar pentru ziua respectivă,am lăsat calculatorul la devirusat.Să văd dacă se mai întâmplă.
Buna ziua,
Folosesc Windows 7 (64 bit) si doresc sa folosesc un scanner de generatie mai veche – BENQ SZW 3300U, la sistemul de operare amintit.
Pe sistemele de operare mai vechi, Windows XP SP2/SP 3 nu am intimpinat probleme cu acest model de scanner.
Pe W7 (64 bit) nu gasesc driver pe pagina producatorului, creindu-mi senzatia ca acel model nici nu a existat… sau sa pot descarca un alt program/driver/emulator ceva de genul acesta, ca aparatul (scannerul) sa-l pot folosi in cadrul sistemului de oprare. Daca folosesc CD-ul cu driver-ul scannerului (de la achizitia acestui aparat) la finalul instalarii imi spune ca aparatul nu este recunoscut sau ca nu am cablul de la USB conectat sau cel de alimentare.
Stiu povestea, ca odata cu trecerea la W7 producatorii de scannere, imprimante etc. nu iau mai interesat sa Updateze cu drivere vechile aparate, chiar daca acestea merg frumos si bine in continuare pe vechile S.O.; bine, aici povestea este mai lunga avind un aspect mercantil.
Astept cu interes din parte dvs. o sugestie, sfat.
Buna Ziua.
Ati incercat instalarea respectivului driver cu asistentul de compatibilitate?
Da, sugerindu-mi sa setez pe Windows SP 2. Mai exact, la Proprietati -> Compatibility -> Compatibility module -> la casuta – Run this program in compatibility mode for: -> iar aici am dat pe Windows SP 2.
Acest procedeu l-am folosit dar nu merge, nu-mi recunoaste scannerul. Am dezinstalat dupa care am facut un pic de curatenie cu CCleaner si am reinstalat la loc dupa CD, dar degeaba.
Am scris mai devreme, dar constat ca nu stiu ce s-a intimplat cu mesajul meu. In fine.
Da, am incercat si cu asistentul de compatibilitate, indicindu-mi sa-l bifez la – Windows SP 2, dar tot degeaba. Nu merge.
:(
A venit comentariul, l-am văzut și am încercat să căutăm soluții. Din păcate, fabricantul a decis că nu merită deranjul dezvoltării unui driver pentru Windows 7, așa că nu prea ai soluții. Alt scaner sau instalezi Windows XP (nerecomadnat).
In orice caz, va multumesc !
Nu am mai avut probleme.Cine știe ce o fi avut.
Buna ziua. In cazul meu PC-ul se opreste dupa circa trei secunde de cand il pornesc. Am crezut ca ar putea fi placa de baza, dar cei de la firma de unde am cumparat-o cu un alt procesor mi-au demonstrat ce e buna. Acasa la fel dupa ce am pus toate componentele la locul lor se oprea dupa trei secunde. Am schimbat trei surse, dar nimic diferit. Am pornit doar placa fara procesor si se comporta identic, oprindu-se dupa cele trei secunde fatale. Ar putea fi de vina procesorul? Sa nu-l mai vada placa de baza?
Buna Seara.
Care a fost demonstratia facuta la service-ul firmei de unde ati achizitionat computerul?
Care sunt specificatiile tehnice ale sistemului?
Am si eu o problema cu calculatorul, se stinge dupa cateva minute de la pornire.Ciudat este faptul ca nu se mai aprinde decat daca inchid si deschid sursa de alimentare.Ce poate sa fie?
Am si eu o problema. Calculatorul meu e tot asa, nou, luat pe piese noi, bune, puternice, in fine… Dar dupa aproximativ 4 luni de folosinta a inceput sa se inchida, dintr-o data. Ca sa il pot folosi trebuie sa il las cam 3-4 zile in pace ca sa ma lase sa stau la el 1-2 zile. L-am dus la magazinul de unde am luat piesele le-a testat pe toate, sunt bune nu au nimic. Cablu de alimentare e bun si sursa la fel. Dar mi-a zis ca s-ar putea ca placa mea de baza sa nu fi fost bine fixata si a primit nu stiu ce impuls epectric sau ceva gen si a ars ceva. Dar chestia e ca nici ei nu stiu sigur ca nu au vazut nimic pe placa… Si mi-au recomandat o placa de baza noua fara procesor, pentru ca al meu cica e mai bun. Si o placa noua e in jur de 350 lei. Tu ce zici ca ar trebui sa fac?
Daca te-ai deplasat cu el la magazinul de unde l-ai achizitionat,daca a fost cumparat de nou ma gandesc ca trebuie sa beneficiezi de garantie.
Daca montajul s-a facut la ei sunt obligati daca s-au intocmit toate actele necesare,respecatandu-se termenii garantiei sa iti testeze tot ansamblul,sa revina cu un rezultat,in nici un caz nu stiu,dar iti recomandam sa cumperi alta placa de baza,tot din banii tai,ca deh….
Incearca sa verifici toata documentatia care o ai,facturi,garantie etc… daca intr-adevar exista,explica-le frumos situatia,eventual adu-le aminte de ANPC,de modul cum se face o sesizare/reclamatie,asta desigur in cazul in care esti indreptatit sa faci asta,in situatia in care ti se refuza inlocuirea/repararea componentelor cu probleme desi ai acest drept si poti beneficia de el.
In cazul in care nu ai sigilii sau alte minunatii lipte pe carcasa poti cere si o a doua parere la un alt service decat al lor,unul cu o reputatie buna,optand pentru o diagnosticare completa a sistemului,sa verifici daca se confirma cele zise ori se descopera problema.
Nu asta este solutia,sa iti recomande alta placa de baza pe care o sa platesti tot tu,in conditiile in care nu sunt capabili sa identifice problema cu exactitate,de aceea fiind pusi in anumite posturi,necesitandu-se raspunsuri exacte,nu pe ghicite.Inteleg ca sunt n cauze dar nu astea sunt solutiile.
Sistemul ti l-ai configurat tu cum ai dorit ori a fost un sistem gata asamblat de ei in respectivul magazin si l-ai ales pe acela?
Succes!
buna ziua. am o problema cu un comp cam…vechisor ( vreo 7 ani) . pana acum se mai stingea singur , dar era ba de la coolere , ba de la butonul de start care ramanea blocat , etc. dar acum chestia e mai ciudata. il pornesc , faca il las pe imaginea de desktop merge 20 de ore. cum am intrat in vreun joc sau pe youtube ( deci cand trebuie sa vada o imagine) se stinge dupa scurt timp , intre 10 secunde si 2 minute. monitorul se stinge si el in acelasi timp ca si cum nu ar mai primi semnal , ledul rosu de la unitate e mort , cel verde clipeste la interval de 3-4 secunde. nu-l pot stinge fortat de la buton , nu pot da reset , nu pot face nimic decat sa-l scot din priza ( am o sursa fara buton de oprire ). mentionez ca ventilatorul de la placa video s-a defectat , l-am scos de tot si am pus un alt ventilator exact sub placa video ( temperatura este ok) . poate ma puteti ajuta cu o idee. multumesc anticipat , o zi buna tuturor.
salut
am si eu o intrebare , am un PC fujitsu simens espero 5900 , si nu am sunet.
am instalat citeva draiveredesunet insa tot nu am sunet.
precizez c am windows XP home edition sp2 – 1G ram
Salut.
Sigur nu este Esprimo?
Ai incercat si Driver Booster ori MaConfig?
Vezi daca merge cu acest driver.
buna ziua am si eu o problema la calculator se stinge singur dupa aproximativ 10minute lam curatat de praf si am pus si pasta dar tot asa face.va multumesc
Verifica-ti sistemul cu BsodViewer ori WhoCrashed sa iti faci o idee asupra a modulului vinovat de aceste reporniri.
Salut! Am si eu o problema …azi ma jucam si dintr-o data s-a stins pc-ul,imediat dupa am pus mana pe el sa vad daca nu e cald si ce e e drept era cam cald..dar in fine ce vreua sa zic e ca dupa ce i-am dat iar drumul ecranul nu merge dar unitatea da si se aud niste sunete ca si cum s-ar restarta in continu si dvdwriter-ul merge tot asa in continu …oare ce s-o intamplat chiar as vrea sa stiu
Salut.
Care sunt specificatiile tehnice ale sistemului?
Banuiesc ca este un desktop nu?
Ce sistem de operare,antivirus ai instalat momentan?
Buna ziua, de ceva vreme in momentul cand pornesc doua sau trei programe sau un joc, de ex steam si mozilla se inchide monitorul ca si cum ar intra in mod stand by ( licare led-ul), unitatea functioneaza in continuare dupa inchiderea monitorului, cooler-ul merge hdd-ul se aude lucrand s.a.m.d. Configuratie Amd Phenom, placa video radeon hd 6800 series sursa nox 550 w, antivirus kaspersky windows 10, toate driverele la zi, nu stiu ce sa ii mai fac. Imi puteti recomanda ceva ? Multumesc
Buna, duminica trecuta am luat un PC care anul trecut a fost adus din Germania. Si cand ma joc un joc, se stinge si scrie NO SIGNAL. Calculatorul cand a venit la el nu avea hard-disk. Din vechiul meu PC am luat hard disk-ul si l-am pus in cel nou. Am reinstalat si windous-ul, pasta avea, virusi nu avea, dar am aceasta problema. Ce pot face?
Vezi si temperaturile(placa video dedicata daca exista, procesor etc…).
Daca te joci cu grafica integrata jocuri mai pretentioase in materie de resurse nu trebuie sa ai pretentii, iar daca ai deja una dedicata, asigura-te ca indeplinesti macar cerintele minime ale jocurilor.
eu am windows 10 si mi se stinge calculatorul
Salut.
Dintre cele mai comune probleme la capitolul stingere computer din senin sunt probleme cu supraincalzirea procesorului, fiind necesara operatiunea de inlocuire a pastei termoconductoare.
Ceea ce iti recomand in cazul in care urmaresti temperaturile cu un utilitar gen Speccy, si nu se dovedeste a fi aceasta problema este sa apelezi catre un service, fiind posibil sa fie o problema mai complexa.
Succes!
Mi se stinge dintr-o data calculatorul la o temperatura nu foarte ridicata ! Am pc de gaming de vro 4500 de lei , este de la placa video ? Placa video se încingr foarte tare !
Cel mai sigur apeleaza catre serviciul de garantie daca este inca activa ori apeleaza catre un service pentru o diagnosticare rapida.
Posibil sa fie si de la placa video daca ai observat temperaturi ridicate.
Buna ziua .
Cand pornesc PC-ul ni nici nu apuca sa-mi incarce windows-ul ca se si stinge.
I-am inlocuit sursa de alimentare si prezinta acelasi simptom.
Salut,am un asus x55a la FIECARE 30MINUTE se inchide..va rog da.ti.mi un sfat ce sa.i fac..multumesc..
Buna ziua. Am si eu o problema cu laptopul. Deci il aprind normal totul ok se aprinde si la un moment dat se face ecranul albastru si o față trista si mi se da restart. Imi poate spune cineva ce problema are?? Multumesc!
Acela este un BSOD.
Posibil ca ai instalat Windows 8.1 ori 10, recomand sa cauti pe net BSOD Viewer, un utilitar ce iti ofera informatii despre aceste reporniri.
Cauzele sunt multiple si pot avea o natura hardware ori software, adica sa cedeze o componenta anume ori sa fie configurata/instalata necorespunzator ori sa ai probleme legate de drivere si sistemul de operare.
salut –
asa am bagat antivirus si 2 am facut test si nici un virus asa si am facut o poza asa si nu am incarcator original si mi se stinge pc cand bag un video 4k su cund intru pe csgo sa 1.6 ce va de genul nu stiu de ce am curatat pc si am bagat pasta de silicon pentru pc va rog azutatima
=link-poze -1= https://imgur.com/P1bFLoE
=link-poze -2= https://imgur.com/9yFc9Wm
=link-poze -2= https://imgur.com/ot5c1as = tinam pe disable placa video ca credeam ca este dela ia dar nui
=====================================================
specs ==am un laptop -asus k75vm
=Intel® Core™ i7 3610QM Processor
=ram 8gb DDR3 la1600 MHz
=NVIDIA® GeForce® GT 630M with 2GB DDR3 VRAM care cred ca dela ia era dar nui
=hhd x2 – 320GB 5400rpm 250GB 5400rpm
=Windows 10 si merge greu
===========================================
Salut.
Driverele si actualizarile de sistem sunt la zi, iar windows-ul nu este unul modificat descarcat de pe cine stie ce site?
Cand zici „pasta de silicon” te referi la pasta termoconductoare ce ai schimbat-o la procesor nu?
Ai facut overclock pana acum?
Buna.Am tot asa o problema,laptopul se inchide subit.Ce anume am verificat.Pornit fara baterie doar cu incarcatorul.Pornit cu baterie fara incarcator.Pornit fara ssd cu usb live.Scos memorii RAM si pornit pe rand cu fiecare in parte.Resetat Bios.Pini procesor relipiti.Temp procesor max. 50 de grade, temp care nu este depasita de celelalte componente.Asadar, dupa toate aceste operatiuni, laptopul se inchide subit, iar limita de timp variaza de la secunde la ore.Si o ciudatenie, desi nu are ssd in el, ledul de prezenta a acestuia, ramane aprinsa chiar si dupa ce se opreste laptopul(Dell Vostro 3700).
Salut.
Sa nu fie ceva probleme cu placa de baza a laptopului, chestii minuscule cu probleme gen condensatori ori alte asemenea mici componente.
Din prisma unui utilizator normal ce poseda cunostinte tehnice ai incercat tot ceea ce era omeneste posibil, eu unul as apela catre un service serios, explicandu-le problema poate ai mai multe sanse de reusita in identificarea suspectului de serviciu.
E genul ala de situatie in care ai mai multe potentiale cauze, deja hardware unde este necesar sa ai cunostinte de baza ori temeinice de electronica care sa iti permita identificarea problemei.
Daca esti electronist pasionat ori amator iti pot recomanda acest canal de Youtube Electronics repair school, existand o comunitate destul de mare pe serverul Discord, unde poti incerca sa ceri un sfat/recomandare, desigur in limba engleza.
Succes!
Eu am un calculator cu Windows 10 sa sters winowsul anterior și când vreau sa instalez unul nou acesta a restarteaza din ce cauza?
Un screenshot clar ori o poza este de ajutor.
Se prezinta o eroare ori pur si simplu se restarteaza?
Crearea mediului de bootare cu ce soft s-a realizat?
Media Creation Tool ori Rufus?
Kit-ul de instalare este cel mai recent?