Imediat după achiziționarea unui monitor nou vrei să te asiguri că se află în condiții perfecte de funcționare și ce motiv ai avea mai bun ai putea avea pentru a verifica dacă acesta „suferă” de pixeli morți sau blocați?!? În primul rând, haideți să lăsăm clar că pixelii blocați sunt acei pixeli care strălucesc pe o anumită culoare în timp ce pixelii morți vor rămâne stinși pentru totdeauna. Partea cea mai haioasă e că multe persoane care au de-a face cu unul sau mai mulți pixeli blocați pe Negru au impresia că tocmai le-a răsărit în mijlocul monitorului un pixel mort și că nu mai există altă soluție decât amenințarea sau șantajarea vânzătorului pentru a obține substituirea gratuită a produsului; credeți-mă, am auzit multe amenințări de genul „Bă, nu știți voi cine sunt eu… Ori îmi schimbați monitorul pe care am dat jumătate de leafă, ori vă bag în faliment!”… Dar să lăsăm persoanele cu pixeli blocați pre creier și să revenim la protagonistul articolului: InjuredPixels.
InjuredPixels este unul dintre cele mai simple și rapide programe gratuite pentru detectarea pixelilor morți sau blocați cu care am avut de-a face până în momentul de față. Simplu deoarece nu dispune de opțiuni de configurare, nu trebuie instalat și în plus dispune chiar și de o versiune HTML5 care permite rularea din orice Internet Browser compatibil cu acest standard; rapid datorită faptului că imediat ce a fost rulat va umple tot monitorul cu o culoare uniformă care se schimbă aleatoriu prin efectuarea unui click, automat sau manual, oferindu-ne posibilitatea alegerii culorii dorite prin intermediul panoului afișat la click-dreapta (panou observat în imaginea de mai sus).
După cum vă spuneam, InjuredPixels îndeplinește cu brio sarcinile pentru care a fost conceput oferindu-ne o mână de ajutor atât în momentele în care dorim confirmarea achiziționării unui monitor în stare perfectă, cât și în cele în care avem nevoie de un astfel de instrument pentru a încerca rezolvarea neplăcerilor cauzate de pixelii blocați ai unui produs trecut de garanție.
Nu am inteles cum repara,din ce am vazut la rulare ajuta la detectarea pixelilor morti sau blocati.Poate mi-a scapat mie ceva.
Schimbând culorile, ca în cazul oricărui program de reparare a pixelilor blocați. Bineînțeles că metode de reparare sunt multe, dar asta e cea mai folosită: umplerea monitorului cu o anumită culoare și trecerea la alta, rapid.
mi-am resuscitat si eu un pixel cu un program de genul acesta:)), merita incercat, nu costa nimic:P
//
pentru a schimba un produs parca erau nevoie de 7 pixeli morti din cate imi amintesc
Depinde de unde-l cumperi. În plus, ai drept de returnare 15 zile de la cumpărare.
eu recomand Eizo-test9 / http://www.eizo.it/supporto/test-monitor.html
Injuredpixels.hta imi da un mesaj de eroare: nu functioneaza in 32 bits.
Am incercat eizo. E simplu si eficient.
Vedeti si Nokia-test http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Nokia-Monitor-Test.shtml
Salutare !
Pana in anul 2015 am incercat multe programe de REPARARE (nu confundati cu softurile care doar testeaza ecranul/pixelii/culorile) a pixelilor dereglati ,,lipiti de ecran,, prin atingerea brutala a ecranului-LCD, socuri mecanice, spargere ecran, etc. . Toate programele de pe internet fac acelasi lucru: schimba foarte rapid tensiunea de alimentare a ecranului-LCD in zona defecta, ,,incalzind pixelul-lichid,, iar pixelul se va dezlipi de folia-ecranului si va circula liber si se aprinde normal in functie de semnal/imaginea primita . Daca zona defecta este afectata mai in adancime, atunci, nu mai ai ce sa-i faci . Ca sa intelegeti usor partea electronica a Cristalelor Lichide, acea picatura/pixel trebuie sa ti-l imaginezi ca un LED sau BEC-multicolor care in functie de ce tensiune/curent electric primeste de la procesor, pixelul isi schimba rapid culoarea .
La ,,pixelii morti,, din zona neagra a ecranului, nu mai ai ce sa le faci, deoarece este afectata total ,,cernela metalica,,/cristalele lichide sau alimentarea cu tensiune in acel loc. Este prostia/economia producatorilor pentru ca nu mai pun sticla groasa ca pe timpuri, ba chiar mai rau, se monteaza o folie de plastic-semidur ca si ecran de protectie la monitoare, laptopuri si televizoare cu ecrane LCD, LED, PLASMA .
Pana apare un soft nou si mai puternic in tehnologie, cel mai bun ramane ,,PixelHealer v.1.0.0.20,, .