Calitățile lui CCleaner, programul preferat de curățare a fișierelor temporare al majorității utilizatorilor de Windows, sunt pe cale să fie depășite de noi programe de gen. Un astfel de motiv ne este oferit de un alt program gratuit, PrivaZer, despre care am mai vorbit și în urmă cu câteva săptămâni, care vă poate scăpa ușor de fișiere inutile și alte elemente. Programul scanează în profunzime și curăță în siguranță sistemul, ștergând orice urmă de navigarea pe Internet și a altor activități. Interfața PrivaZer constă într-un asistent wizard cu două opțiuni, pentru utilizatorul începător și pentru cel avansat, ce vă va ghida pașii în procesul de scanare, selectare și ștergere a fișierelor temporare, a celorlalte urme inutile ale activității, cât și urmele existente în spațiul liber pe hard disk.
De menționat că, programul poate scana diferite zone ale computerului. De exemplu, se poate verifica și șterge toate cookie-urile inutile ale browser-elor, comenzile rapide invalide din meniul Start, desktop sau urmele editării foto, thumbnails cache, rapoarte auto-completate, și istoricul jocurilor Microsoft. Mai mult, se pot șterge fișierele inutile lăsate de versiunile anterioare de Windows, actualizări de sistem și executabile. Se poate dezactiva, de asemenea, caracteristica Hibernate.
Vă recomand ca înainte de scanare să creați un punct de restaurare și o copie a registrului Windows prin bifarea celor două opțiuni din colțul dreapta-jos. Dacă doriți ca ștergerea să înceapă automat, fără intervenția voastră, bifați Start cleaning. Procesul de scanare va dura câteva minute în funcție de numărul de erori detectate și vă permite să știți exact cât de multe probleme sau detectat pentru diferitele sectoare.
Procesul de ștergere a elementelor inutile, așa cum va specifica PrivaZer, poate dura la prima sa rulare în jur de 1-2 ore, urmând ca la următoarele rulări să fie mult mai rapid, însă nu este chiar așa. De exemplu, la partiția de sistem, de aproximativ 50 GB, a durat cam 15 minute. Opțiunile de curățare, Normal Cleanup, Quick Cleanup și Turbo Cleanup, oferă diferite grade de ștergere a urmelor cu informațiile de rigoare, inclusiv timpul estimativ al derulării procesului.
Toate opțiunile pe care le-ați ales în procesul de scanare și curățare se pot salva într-un fișier .INI într-o locație la alegere, pentru o rulare ulterioară, simplificată, fără a mai parcurge wizard-ul respectiv. În afară de calculatorul propriu-zis, PrivaZer oferă aceeași mentenanță pentru dispozitivele de stocare externe, NAS și MP3 Player-e.
În încheiere, consider că este timpul să acordăm o șansă programului PrivaZer în fața altor programe de gen, chiar și cei fără prea multă experiență ar trebui să-l găsească destul de ușor de manevrat, datorită interfeței intuitive și simplitatea în ansamblu.
Asta chiar mi se pare mai bun decât CCleaner. Apropo, ce înseamnă System Idle Process, că mie îmi ține procesorul la 99% și vreau să-l dezinstalez.
System Idle Process îți arată procentajul de inactivitate al procesorului. Cu cât este mai mare procentul, cu atât mai bine! Și oricum, nu îl poți dezinstala, este un proces Windows.
Acel proces arata ca % nu este folosit din CPU.Nu consuma deloc acel proces.
mulțumesc paul
Multumesc ptr informatie dar l-am descarcat si am oprit scanarea ptr ca-mi sterge si spatiul liber de pe hard disk . Ce sa fac ?