Gestionarea punctelor de restaurare a sistemelor de operare Windows

Pentru a înțelege la ce ne este folositor programul despre care vom vorbi în continuare, SytemRestore Manager v2.0, trebuie să tragem cu ochiul în propria casă a sistemelor de operare Windows, adică în Microsoft.com; loc din care am extras următoarele informații:

Ce este un punct de restaurare

Acum că știm cu toții ce este „și cu ce se mănâncă” un punct de restaurare, haideți să ne centrăm atenția asupra programului datorită existenței căruia vorbim pe acest subiect.

SystemRestore Manager v2.0: gestionare puncte de restaurare

Dacă nu modificăm parametri în funcție de care SystemRestore actionează, punctele de restaurare, așa cum reiese și din citatul de mai sus, sunt create automat nu doar în funcție de acțiunile realizate de către noi ci și la un interval prestabilit de timp. Mai mult de atât, acestea sunt eliminate automat după 90 de zile. Cel puțin, asta se întâmplă dacă nu facem nimic pentru a împiedica acest lucru…

Personalizare punctelor de restaurare

SystemRestore Manager v2.0 , programul portabil creat și distribuit gratuit de thewindowsclub.com, ne permite să modificăm următorii parametri ai SystemRestore:

  • Spațiul maxim ce poate fi ocupat de toate punctelor de restaurare.
  • Partiția în care sunt salvate fișierele punctelor de restaurare.
  • Intervalul de timp la care sunt realizate automat punctele de restaurare.
  • Intervalul de timp la care sunt șterse automat punctele de restaurare.

În plus, cu SystemRestore Manager v2.0 putem:

  • crea un punct nou de restaurare
  • șterge unul dintre punctele de restaurare existente
  • restaura fișierele de sistem la punctul de restaurare selectat
  • readuce parametri la starea avută implicit

După cum vedeți, SystemRestore Manager v2.0 ne poate fi de mare ajutor în cazul în care nu am renunțat la acest feature, pe cât de important din punctul de vedere al anumitor utilizatori, pe atât de inutil în ochii altora. Apropo, tu din care categorie faci parte ?!?

 Download SystemRestore Manager v2.0

23 Comentarii

  1. Sunt importante. Le-am folosit de multe ori cand am mai avut probleme cu calculatorul. De obicei cand mai testam antivirusi si aveau tot felul de bug-uri la instalare si faceau figuri, restauram sistemul la un punct inainte de instalare.

    Important e sa mai si stergem din ele. Ma miram cand m-a anunta TuneUp Utilities ca erau vreo 4-5 GB de puncte de restaurare care se adunasera in timp

  2. System Restoare – o functie asezata de multe ori pe raftul prafuit cu lucruri inutile (multi dezactiveaza monitorizarea pentru a elibera spatiu pe HHD).Dar vine clipa cand inteligenta noastra ne impinge sa experimentam diverse „chestii cool”,aplicam „realizarile” noastre si surpriza…Pc-ul o ia razna,erori grave de sistem sau aplicatii care nu mai vor sa porneasca, chiar indragitul BSOD.Atunci ne aducem aminte de System Restore,daca avem noroc si nu am dezactivat aceasta functie aplicam restaurarea sistemului dupa un punct anterior de restaurare,si surpriza..Pc-ul revine la o functionare normala.Vazand rezultatul ne vine sa ne pupam singuri la cat de destepti am fost,dupa care juram sa avem grija de aceasta functie.Dar intervine uitarea si functia atat de utila se prafuieste pe raftul nepasarii noastre.Asa ca,un utilitar mai avansat ce face treaba in locul nostru e bine venit.O mentiune in final,exista versiuni de Win(cele piratate) care au aceasta functie dezactivata,e bine dupa instalarea sistemului de operare sa verificati daca System Restore este activ.

  3. Cristi, ce-ai facut, ai scos optiunea aia ‘click pentru editare’ dupa ce scriam comentariul?

    1. Da, fiindcă era un conflict cu alt plugin mai important și nu funcționa corect la toată lumea. Chiar acum caut alternative care să nu creeze probleme; opțiunea va reveni curând.

      1. Daca vrei poti s-o lasi asa cum e acuma, adica sa nu mai fie optiunea aceea, decat sa creeze probleme in alta parte, zic eu. Nu stiu daca mai sunt multi care vor optiunea asta.

  4. …punctele de restaurare anterioare ultimului punct sunt inutile ,daca compul se misca bine si nu sunt semnale de virusare aceste restaurari pe care le memoreaza automat Windows-ul reprezinta GUNOI(dupa parerea mea),gunoi care trebuie sters pentru ca un punct de restaurare nu te ajuta cu nimic daca ai luat un virus ,,serios” (polimorf de ex.)…asa ca tot o imagine bootabila de sistem este sfanta …numai ca asta trebuie facuta imediat dupa instalarea sistemului si a tuturor programelor care stim noi ca sunt indispensabile ,ceea ce nu prea se intampla pentru ca suntem mandri de munca noastra de 4-5 ore pentru a reinstala aproape tot ce aveam inainte …va zic asta pentru ca m-am complacut in situatia asta ,adica : ,,a fost o greseala din partea mea ,iar eu nu voi mai pati asa ceva” ….sfatul meu este sa lasati nerabdarea de a folosi sistemul de operare nou instalat ,,pe curat” si faceti o imagine bootabila de sistem :)))

    1. Sunt total de acord cu tine când spui „o imagine bootabila de sistem este sfânta” însă, chiar dacă te va surprinde ceea ceți spun, folosesc și punctele de restaurare pentru atunci când am nevoie de o rezolvare rapida a problemei provocate de instalarea sau funcționarea unui software anume. După cum am mai spus, nu mi se întâmplă asta foarte des; de regulă, apelez la imagine o dată, maxim de două ori pe an și o fac mai mult din comoditate decât din necesitate.
      Oricum ar fi, consider că punctele de restaurare și imaginile de sistem nu sunt doi rivali, ci din contră, două unelte capabile să te scoată din încurcături; că natura „încurcăturilor” joacă și ea un rol important în momentul alegerii unuia sau altuia, chiar e „altă mâncare de pește; Florin Pește„.

      1. Cristi ,vreau sa ma alatur echipei tale (chiar daca sunt mai obraznic) ca sa lamurim toti gascanii ,sincer.

        1. Mai Iulian, eu stiam ca tu esti mai obraznic dar nici chiar asa. Chiar vrei sa te bagi? Da vezi cand o-i avea si eu o intrebare sau o nelamurire ceva, sa nu-mi raspunzi ceva de genul ‘Bai gascane, ia intra tu pe adresa asta si vei gasi acolo raspunsul’!

    2. Pai vezi mai Iuliane..,? La tine a ajuns mosul cu stick-ul ala sau a ramas inzapezit? La mine n-a ajuns, dar oricum mai e timp pana la sfarsitul lunii ca azi abia e 12. Si oricum nu fac acuma tam-tam pe subiectul asta ca puteam sa cumpar si eu unul dar zic si eu asa.

      1. Ionuț trebuie sa îi dau crezare lui Cristian, fiindcă și eu am facut o comandă online acum aproape 2 săptămâni, iar de atunci mă rog într-una de ei sa mi-o trimită mai repede. Tot își găsesc scuze că a fost inventar, ca nustiu ce. Dar trebuie să îi cred pentru că a fost început de an și așa e tot timpul.

  5. Tu cum te simti cand vezi cateodata atatia cititori care te apreciaza pt blogul asta sau pt munca depusa pe el? E o intrebare grea? Mai sunt si alte bloguri care au vizitatori dar asta e printre acelea care au cei mai multi vizitatori, zic eu.

    1. Mă simt bine și în același timp „legat de mâini și de picioare”…
      Dacă nu public articole, nu e bine; dacă nu răspund la comentarii, iar nu e bine. Astăzi, până acum, am răspuns la peste 60 de comentarii și mai bine de 30 de email-uri (știu, e greu de crezut, dar pot dovedi prin screenshot sau prin mărturia celor cărora le-am răspuns).

      Abia aștept să completez și să formez echipa pentru a împărții sarcinile și a avea timp să le facem pe toate.

      Apropo, cineva interesat să facă parte din echipa blogului și să ajute cu răspunsuri de calitate, tutoriale sau articole de prezentare ?!?

      1. Sa sti ca atunci cand am zis ca nu vrei cateodata sa raspunzi la unele comentarii m-am inselat si ai spus motivele in mai multe articole dar nu mi-am dat eu seama atunci. Oricum tu fa ce ai facut si pana acum, adica fi acelasi si asta e mai gresim si noi cateodata. Deci daca nu-mi raspunzi la comentariul asta eu chiar ma supar! Glumesc bineinteles!

  6. Stați pe aproape, foarte curând o să apară un articol despre cum putem face o imagine a sistemului de operare. Bineînțeles, pentru cei care nu stiu cum se face!

  7. ce ziceti de time machine de la comodo pleaca inaintea windows daca nu mai porneste windows porneste inaintea lui

  8. Salut Cristi. Am o mare problema. Mi se sterg punctele de restaurare automat dupa o zi maxim doua. Am incercat mai multe programe, dar nu am reusit sa fac nimic…ba am reintalat si windows-ul din nou, tot degeaba. In pc am Windows 10 Pro. Programul prezentat de tine aici nu functioneaza pe win 10, desi am instalat Net Frame Work 3.5 cum mi-a cerut. am incercat si System Restore Point, tot degeaba….nu mai stiu ce sa fac. Astept un raspuns. Multumesc anticipat.

Comentariile sunt închise.