Am observat că toți cei care au vorbit despre DrivePurge au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui așa că l-am instalat și folosit timp de câteva zile pentru a putea da și eu cu părerea referitor la rezultatele pe care le oferă.
DrivePurge este o aplicație gratuita de curățare a sistemului ce caută și elimină fișierele temporare a 750 de aplicații și componente Windows (spre diferență de CCleaner care în versiunea actuală poate curăța doar temporarele generate de 270 dintre acestea).
La prima rulare a aplicației vei descoperii cu uimire că indicațiile din interfața sa sunt în limba germană; nu te speria prea tare deoarece problema poate fi rezolvată rapid dacă faci click pe Extras » Sprache / Language » English.
După ce ai făcut acest lucru vei observa că DrivePurge oferă trei tipuri de curățare si anume:
- System Cleanup: curăță fișierele temporare ale sistemului.
- Drive Cleanup: curăță fișierele temporare dintr-o partiție anume.
- Users Tracks Cleanup: șterge fișierele temporare ale sistemului și aplicațiilor și curăță regiștrii sistemului de operare de item-urile invalide și / sau orfane.
Știți ce mi-a plăcut în mod special la DrivePurge ?!? Mi-a plăcut că este extrem de eficient chiar dacă realizează toate procesele mai rapid decât mi-aș fi imaginat ca o poate face (obișnuit fiind cu CCleaner).
Din punctul de vedere al funcționării chiar nu am absolut nimic de obiectat și asta este ceea ce mă îngrijorează cel mai tare; țin prea mult la CCleaner pentru a accepta că am descoperit o aplicație mai eficientă și mai rapidă decât el… dar cine sunt eu pentru a înfrunta destinul ?!? Dacă destinul a considerat că aici trebuie să se despartă drumurile noastre, atunci așa să fie!
Lăsând gluma la o parte trebuie să vă spun că din punctul meu de vedere DrivePurge este un program excelent căruia merită să-i dați o șansă; eu am renunțat la CCleaner în favoarea lui și cu asta cred ca am spus cam tot.
Ar mai fi de precizat că DrivePurge este un program portabil ce poate fi rulat atât în sisteme de operare de 32 cât și de 64 biți cu .NET Framework 2.0.
Nici nu auzisem pana acum de programul asta :)
De ce sa renunti la CCleaner?Eu unul la cine ma duc il instalez ca pe un program standard facand foarte multe chestii utile!Aici http://thewebatom.net/software/ccenhancer/ este prezentat un program care ii mareste lista de aplicatii curatand „resturile” in urma folosirii, partea rea a lui fiind ca trebuie sa astepti putin de la rularea lui CCleaner dupa ce lista este updatata si incarcata.
De ce sa zic m-ai facut curios cu descoperirea ta, si am sa incerc sa vad daca se merita!:P
Întotdeauna am spus ca ceea ce-mi place mie nu este neapărat să placa tuturor și nu te condamn dar la fel de adevărat este ca Piriform pare că „s-a culcat pe-o ureche” în ultimele versiuni ale CCleaner.
Intr-adevar destul de rapid,functii intuitive si un mare minus zic ca este la el ca nu are si o versiune tip installer.Se mai poate lucra pe ici pe colo la un pachet lingvistic in rest jos palaria.
La Drive Cleanup sta un pic de „gandeste” la scanarea aceea fiind normal dar tot nu mi se pare mai rapid ca CCleaner :P
Pe pc-ul meu merge impecabil. Cred că și starea HDD-ului contează. Apropo, tu ce folosești pentru defragmentare ?
Pentru defragmentare folosesc Defraggler tot de la Piriform si O&O Defrag.Nu am zis cu rautate sau sunt genul „eu cu asta m-am obisnuit cu asta mor” :)) doar ca se poate imbunatatii situatia.De ce sa nu-ti confirm ca cei de la Piriform cam s-au lasat pe tanjeala mai ales ca s-au reprofilat pe partea comerciala mai mult versiunile gratuite si suportul acestora lipsind cu desavarsire.Si noi la randul nostru vom cauta alternative mai eficiente daca se continua stagnarea proiectului.
Later Edit:Ma bucur ca ne-ai adus la cunostinta aplicatia asta,o voi utiliza cu placere si sper ca nu va fii data uitarii.Ca de fiecare data aduci un strop de fericire in sufletul cititorilor.Cat despre tutorialele video care nu am putut sa nu le remarc sunt cat se poate de ok si nu ar strica sa fie mai dese!
Nu râde dacă îți spun că în ciuda faptului că încă mai împărtășesc aceeași părere cu tine referitor la Piriform încă mai sper că DrivePurge să mă dezamăgească curând pentru a mă reîntoarce la el fiindcă eu sunt genul de om care dacă e mulțumit cu o aplicație, cu aia rămâne până apare alta mai bună.
Voi încerca să fac mai multe că am făcut o șmecherie cum numai eu știu să fac și le-am pierdut pe cele făcute… cam 120 la număr…
Si Ccleaner poate fi folosit in versiune portabila.Il luati de aici http://www.megaupload.com/?d=INCENXJ8
Am sa incerc si eu acest program sa vad cum se descurca.
omule, dar cum papucii mei sa istalez drivepurge ca de l-am descarcat, ma tot pune sa aleg un program cu care sa il deschid dar mai departe ce sa-i fac ca nu se instaleaza nimic. in descarcari imi apare doar drivepuge rar si cin dau sa il inst ma tot freaca cu deschisul si tot aleg programe cu care sa deschid dar… ciu ciu. te rog spune-mi ce sa fac, caci am mare nevoie de asa ceva. ccleaner nu prea da randamentul de care as avea nevoie.
E arhivă. Trebuie extras conținutul. Poți extrage conținutul cu 7-zip. Sau cu WinRAR. (poți luat 7-zip de aici: http://7-zip.org/ )
Multi cad in plasa marketingului nestiind modul de functionare al unui sistem de operare.
Istoria programelor de tip registry cleaner incepe de la problema
“umflarii” registrilor din Win9x.De la Xp incepand aceasta problema a fost
remediata prin reducerea riscului unui “crash” ,datorat cresterii peste masura
in dimensiune a sectorului de registrii.
Cateva sute de KB de chei in plus in registrii nu influenteaza negativ vizibil
performanta sistemului.Sunt extrem de rare cazurile in care intrarile invalide
genereaza erori de sistem.Expertii confirma acest lucru:
http://blogs.technet.com/markrussinovich/archive/2005/10/02/registry-junk-a-windows-fact-of-life.aspx
.Mark Russinovich este un expert in software care lucreaza pentru Microsoft si
reviste de specialitate.
Intrarile invalide sunt marcate ca atare drept pentru care,in mod
normal, nu mai are loc accesarea lor de catre sistemul de operare, iar
citirea
din registrii are loc printr-un algoritm aleator nu secvential.
Totusi exista
cazuri in care algoritmul de dezinstalare al unui program nu este eficient,iar
asta determina aparitia unor erori.In acest caz eliminarea intrarilor invalide
din panoul Add/Remove Programs presupune eliminarea intrarilor invalide din
registrii: http://support.microsoft.com/kb/310750 .Pentru aceasta nu este
necesara folosirea unui program de tip registry cleaner!
Problemele Windows-ului sunt doua la numar(mari
si late):1.Virusii 2.Fragmentarea fisierelor.Aceste probleme genereaza in timp,
o scadere vizibila a performantei sistemului de operare.Daca se reuseste
evitarea acestor probleme,windows-ul poate oferi o experienta placuta
utilizatorului pe o perioada indelungata de timp, fara o scadere a perfomantei
sistemului si fara necesitatea rularii miilor de programe de tip registry
cleaner existente pe piata.
Sunt surprins de site-uri de specialitate consacrate care pretind ca sunt lideri de opinie dar lanseaza informatii si pareri pozitive despre programe de acest fel. Programele care pretind ca pot creste performanta sistemului cu 100-300% sunt un mit(acestea in anumite conditii, pot duce chiar la degradarea performantei sistemului). Instalez, depanez si intretin zilnic statii de lucru de ani de zile cu sisteme de operare instalate pentru perioade lungi de timp, fara sa fii folosit(decat cu scopul testarii lor) programe de acest tip . Rezultatul folosirii unor programe ca si cel mentionat in titlu este doar un alt efect placebo. Vor fi multi care vor contrazice acest comentariu tocmai din pricina influentei acestui efect asupra lor:) Pentru cei care pot ramane rationali intr-o piata dominata de efectul exagerat de marketing felicitarile mele, iar pentru toti ceilalti spor la instalat mii de programe ca si cel din acest titlu.
Eu nu mă voi afla printre cei care vor spune că n-ai dreptate ci din contră, îți dau dreptate. De ce curăț eu regiștrii dacă am aceeași cu tine? Deoarece merg pe ideea ca n-are sens să păstrez ceea ce nu am nevoie…
Curatarea tabelei de registrii nu este necesara, intrucat
sistemul de operare windows incepand cu versiunea XP gestioneaza eficient intrarile
in tabela. Efectuarea acestei operatiuni nu te ajuta, doar te face sa te simti
mai bine(general vorbind)
Completare: Fragmentarea
fisierelor, gratie SSD-urilor, nu mai constituie o problema
Despre defragmentare nu știu ce să spun. Am un SSD de aproape două luni și am impresia că merge mult mai bine când îl defragmentez. În plus, aplicații de vârf precum O&O, Diskeeper, etc., includ această funcție. Ai SSD ?
personal am avut cateva experiente foarte neplacute din cauza ca am ”reparat” cateva sute de intrari din registru la recomandarea lui Ccleaner.. de atunci m-am lecuit si nu mai umblu la registri decat atunci cand e absoluta nevoie :)))