E important să cunoști cele mai bune programe de văzut filme pe calculator, dacă vrei ca filmele pe care le vei viziona să fie redate la o calitate superioară.
Deși avem de unde alege când vine vorba de playere video pentru calculator, e important să optăm pentru folosirea celui mai bun, motiv pentru care am alcătuit această listă în care vă voi prezenta doar programele care pot reprezenta alegerea ideală.
VLC Media Player
Voi începe lista celor mai bune playere video cu VLC Media Player, programul pe care îl folosesc cel mai des pentru a reda filme în laptop-ul cu Windows și MacBook-ul cu OS X.
VLC Media Player este un program open-source excelent pentru redarea fișierelor video și audio, are un consum foarte redus de resurse, oferă posibilitatea activării limbii române pentru mesajele de notificare și meniurile de opțiuni.
Deoarece VLC Media Player include toate codecurile de care putem avea nevoie pentru a reda filme și muzică în cele mai utilizate formate, pentru a-l utiliza nu mai este necesar să instalăm un pachet de codecuri adițional.
VLC Media Player admite subtitrări, poate fi îmbunătățit prin instalarea de plugin-uri și extensii, interfața sa poate fi personalizată, poate reda filme de pe CD, DVD sau Blu-ray Disc sau din fluxurile de rețea (streaming video).
Din punct de vedere al compatibilității, acesta poate fi instalat în toate distribuțiile Linux și în toate versiunile sistemelor de operare Windows și OS X actuale. De asemenea, VLC Media Player poate fi instalat și în smartphone-uri și tablete cu Android, programul dispunând de o versiune 100% compatibilă cu acest sistem de operare dezvoltat de Google pentru telefoanele de ultimă generație.
KMPlayer
Asemenea celorlalte media playere gratuite din această listă, KMPlayer este un program de văzut filme foarte apreciat, acesta oferind posibilitatea redării unei game largi de formate media, atât video, cât și audio: AVI, MOV, MPEG, MKV, MP4, FLV, 3GP, TS, WMV, ASF, SWF și RM pentru video, și MP3, AAC, WAV, WMA, CDA, FLAC, M4A, MID, OGG și AC3, DTS pentru audio. De asemenea, are suport pentru redare CD/DVD-uri, fișiere media în format ISO și multe altele.
KMPlayer poate citi orice format de subtitrare, cu posibilitatea alegerii stilului, fontului, culorii, sincronizării, etc. Pe lângă posibilitatea procesării subtitrării, acesta este capabil și de procesare audio sau video, răspunzând astfel pretențiilor utilizatorilor mai avansați.
Suportul pentru media streaming (HTTP Streaming), server FTP (UTF-8), nu lipsesc, oferind un pachet complet de codecuri interne, plus posibilitatea integrării unor plugin-uri pentru audio-player-ul Winamp și filtrul DScaler.
BS.Player
Pe sistemul desktop, deoarece acesta are o configurație hardware superioară portabilelor mele, folosesc BS.Player pentru a vedea filme cu familia sau cu prietenii. Despre BS.Player ar putea fi spuse multe lucruri, însă având în vedere că este unul dintre puținele programe de redat materiale video și audio care se poate lăuda cu peste 70 de milioane de utilizatori din întreaga lume, cuvintele de laudă își pierd rostul, asa că mă voi rezuma la menționarea principalelor funcții și caracteristici care fac din acesta favoritul a atâtor milioane de oameni.
BS.Player, la fel ca VLC, dispune de propriul său pachet de codecuri. Cu alte cuvinte, folosind BS.Player vom putea reda în calculator fără nici un fel de probleme video-uri și muzică în format AVI, 3GP, ASF, ASX, CDA, DAT, DIVX, M2V, M2P, M3U, M2TS, MKV, MP3, MP4, APE, FLAC, FLV, MP2, MEPG, MPG, OGG, OGM, PLS, VOB, WAV, WMA sau WMV. În plus, este unul dintre puținele programe multimedia care identifică filmele redate și le descarcă automat subtitrările în limba în care a fost instalat sau configurat după instalare.
Dacă ne urmăriți site-ul de suficient timp, cu siguranță ați remarcat că acordăm o foarte mare atenție consumului de resurse al programelor pe care le folosim. Ei bine, deși BS.Player este unul dintre cele mai puțin pretențioase programe de văzut filme în calculator, acesta putând fi utilizat fără probleme chiar și în calculatoarele mai vechi, consumul său de resurse este puțin superior celui avut de VLC în aceleași împrejurări. Totuși, acea mică diferență m-a determinat să-l folosesc doar în sistemul în care consumul de energie nu presupune o problemă pentru mine.
GOM Player
Am folosit GOM Player o bună bucată de timp și am prins foarte mare drag de el, așa că nu puteam alcătui o astfel de listă fără să-l menționez. Și GOM Player include codecurile pentru cele mai răspândite formate video și audio, afișează corect subtitrările și dispune de mai multe interfețe. În plus față de celelalte programe, acesta include trei moduri de redare: normal, high-quality și TV-output.
Datorită codecurilor pe care le include, GOM Player poate reda fișiere multimedia în format GOM, AVI, DivX, ASF, ASX, WM, WMX, WMP, WMV, WVX, MPEG, MPG, MPE, M1V, M2V, DAT, VOB, MP4, 3GP, K3G, LMP4, SKM, DMSKM, RMVB, RM, OGM, MKV, IFO, DMB, OGG, AC3, XviD sau H.263 și în plus, dacă încerci să redai cu el un film pentru care nu dispune de codec, îți fa afișa o fereastra care te va trimite direct pe site-ul de download al acelui codec.
Chiar dacă în urmă cu ceva timp GOM Player era unul dintre programele de văzut filme pe calculator cu cel mai redus consum de resurse, în momentul de față acesta nu se diferențiază de niciunul dintre celelalte programe menționate în această postare.
Kantaris Media Player
De Kantaris Media Player am aflat de la un fan al site-ului în urmă cu aproximativ doi ani și încă îl folosesc pe netbook deoarece, deși are un consum de resurse superior celorlalte soluții menționate mai sus, este cel care îmi oferă cea mai bună calitate video la rezoluția slabă a acestuia (1024x600).
Din punct de vedere al caracteristicilor, Kantaris Media Player nu are nimic de invidiat niciunuia dintre celelalte programe tratate în această postare ci din contră, la anumite capitole —calitatea redării pe monitoare de rezoluții mici, de exemplu— stă mai bine și decât VLC Media Player și decât BS.Player.
Kantaris Media Player este în opinia mea programul de văzut filme pe calculator care afișează cel mai bine subtitrările, iar dacă nu vă descurcați suficient de bine cu limba engleză încât să nu aveți nevoie de subtitrări, trebuie neapărat să-l încercați. În ceea ce privește formatele filmelor pe care le veți reda cu ajutorul său, vă asigur că nu aveți de ce să vă faceți griji, Kantaris, datorită faptului că este realizat VLC-ului, oferă aceeași compatibilitate cu acesta.
PotPlayer
PotPlayer este program de văzut filme care, în mod sigur, poate răspunde ambelor categorii de utilizatori. Începând cu procesul instalării și terminând cu opțiunile de redare, toate caracteristicile programului sunt accesibile oricui.
La fel cum era de așteptat de la orice player aflat în această listă, PotPlayer suportă o gamă largă de formate audio, incluzând WAV, WMA, MP3, OGG, M4A, AAC, RA, FLAC și MOD, iar video AVI, WMV, ASF, MPEG, M2V, MTS, DPG, formate WebM, AMV sau DivX. În plus, față de alte player-e, are suport și pentru formatele mai deosebite, cum ar fi M3U, ASX, PLS, WVX sau CUE. Bineînțeles, admite subtitrări în multiple formate.
PotPlayer oferă utilizatorilor săi controlul total asupra funcțiilor sale, permițând modificarea vitezei de redare, reglarea volumului audio, al contrastului și luminozității. De asemenea, este disponibilă personalizarea interfeței, răspunzând astfel celor mai exigenți utilizatorilor.
Pentru a ușura deschiderea meniurilor și setărilor, PotPlayer oferă comenzi rapide ale tastaturii și chiar atribuirea diferitelor funcții butoanelor mouse-ului. Datorită consumului redus de resurse, PotPlayer este recomandat și pentru sisteme cu o configurație hardware mai redusă.
Desigur, mai sunt și alte programe foarte bune cu care putem reda filme pe calculator (Media Player Classic, de exemplu), dar lista actuală reflectă atât preferințele mele cât și marii majorități a utilizatorilor sistemelor de operare Windows.
În plus, recomandările sunt binevenite și chiar apreciez efortul vostru de a mi le aduce la cunoștință, iar dacă reușesc să mă surprindă, le voi adăuga de îndată în această listă.
dintre toate kmplayer e cel mai bun program de vazut filme. si la resursele consumate si la calitatea de redare. vlc e naspa ca nu poti personaliza subtitrarile si bsplayer e enervant cu reclamele
As vrea sa stiu cum pot seta 5.1 la vlc. am pe laptop instalat klite si tin sa spun ca media player-ul clasic fumctioneaza 5.1 fara setari facute de mine insa consuma cam multe resurse si as vrea sa configurez vlc.
Multumesc
Salut!Am instalat VLC-ul si BS Playerul dar acum as vrea sa ma ajutati sa scap de celelalte playere de la clik dreapta pe fisierul video-deschide cu(bs vlc smplayer mediaplayer etc),si as vrea sa-mi ramana doar cele doua instalate,nu si cele bagate de sistem sau cele pe care le-am folosit anterior. Va multumesc anticipat!
Celelalte vor trebui dezinstalate după cum este explicat în acest tutorial.
Am reusit cu RevoUnistaler.Multumesc!O treaba minunata faceti!
Number One in randul playerelor este Mirilis Splash.
Numarul 2 este KMPlayer.
Numarul 3 este VLC.
Restul, ……nu conteaza.
PotPlayer, am incercat si nu reda diacriticele. Stiti vreo setare pentru asa ceva ?????
Testeaza daca functioneaza aceasta setare, din urmatorul screenshot.
Click pe cuvantul screenshot, sa vizualizezi imaginea.
Multumesc mult.