Program cu care poți crea o copie de siguranță a driverelor din calculator: Driver Magician Lite

Prima grijă a oricui, după reinstalarea sistemului de operare Windows, este aceea a driverelor ce trebuiesc reinstalate și ele. Chiar dacă dețineți CD-ul original cu acestea, cu timpul nu mai sunt de actualitate, trebuie descărcate noile versiuni de pe site-ul respectiv, lucru nu tocmai la îndemâna oricui. Driver Magician Lite este un program excelent pentru a crea o copie de siguranță a driverelor instalate.

creare copie drivere calculator

Programul dispune și de o versiune portabilă, fără a necesita instalare, ideală pentru realizarea scopului propus. Imediat după rularea programului, este afișată în mod automat o listă cu toate driverele disponibile. Astfel, aveți posibilitatea de a verifica descrierea driverelor, versiunea instalată, data lansării sale și furnizorul.

De asemenea, veți observa unele drivere evidențiate în culoarea roșie. Acele drivere nu aparțin de Microsoft, deci nu se vor instala odată cu sistemul de operare. În principiu, acelor drivere le este necesară crearea unei copii de siguranță.

Driver Magician Lite

La selectarea unui driver din listă, veți avea posibilitatea de a vizualiza ID-ul, fișierul care conține informația respectivă (de regulă INF), precum și o scurtă descriere, în partea de jos a ecranului. Mai mult, Driver Magician Lite vă va informa dacă este necesar sau nu, să adaugați în lista de backup, driverul respectiv. Butonul Select All folosește la selectarea tuturor driverelor, iar Start Backup la crearea copiei de siguranță.

Driver Magician Lite nu are alte opțiuni de configurare, fiind ideal pentru utilizatorul fără experiență în căutarea driverelor pe Internet. Consumul aproape inexistent de resurse, cât și rapiditatea executării copiei de siguranță, îl recomandă oricui dorește recuperarea driverelor.

Download

6 Comentarii

  1. În primul rând discutăm de programe gratuite, nu?! Deci iese din
    discuție versiunea comercială, da?! Chiar dacă nu scrie că-i comercială,
    îți dai (foarte simplu) seama din specificațiile tabelului respectiv,
    nu?!
    În al doilea rând, chiar este necesar să specific de fiecare
    dată că: „versiunea portabilă se poate rula fără a o instala în
    calculator, față de cea instalabilă, care se va instala în Program
    Files, cu intrări în registru, bla, bla, bla…”??
    Poftim, ți-am spus mai mult de 2 cuvinte…

    1. Multumesc foarte mult Paul.
      Tu trebuie să pleci de la ipoteza că eşti un „Profesor ” in faţa unei clase pline de elevi.!
      Cînd instalezi un program la tine în PC, o faci cum te pricepi mai bine,dar cînd te adresezi „clasei „, trebuie să iei în considerare că în faţa ta se află o mulţime de „proşti „, unde doar 10 % sînt mai „răsăriţi”.
      Eu spre exemplu sînt suficient de prost încît să întreb, că ce şi cum.
      Cu toate acestea sînt mai deştept decît 1/2 din membri comunei în care locuiesc. (Sînt mulţi, incredibil de multe persoane cărora termenul „defragmentare ” sau „partiţie” nu le spune nimic ! Adicã „ce e aia ? „!)
      De aceea te rog dacă nu faci un efort suplimentar să postezi următoarele materialele ca pentru proşti. Ca şi cum ieri mi-am luat şi eu un PC şi azi vreau să instalez programe.
      În speranţa ca nu te-am deranjat, îmi iau rămas bun.
      La revedere !

      1. De deranjat, nu mă deranjează. Dar este normal să plec de la premiza că termenul de „portabil” nu are nevoie de prezentare. În articolul de față, dacă cealaltă versiune (full, nu cea Lite) era gratuită, atunci, da, o prezentam pe aceea. Când mai găsești tabele ca cel de pe pagina de download, trebuie să-ți dai seama că versiunea cu toate opțiunile este comercială. Oricum, dacă ai încercat-o pe aceea, nu ai făcut rău…așa înveți! Mai încearcă…Și oricum, eu nu plec de la ipoteza că aș fi „Profesor”, nu de alta, dar nu-mi place postura…eu caut să fac o scurtă expunere a funcționalității unui program, după ce îl testez personal.

  2. Nu am descărcat nimic tocmai ptr că nu ştiam la care să mă „infing”.
    Eu am un băieţel în clasa 0 . Acolo (la grădiniţă) „doamnele ” nu pot rula un film de pe DVD ! „Am încercat şi nu merge ” !
    A trebuit să duc muncă de lămurire cu ele să mă lase să aduc calculatorul în stare de funcţionare .
    Fiecare om are abilităţile sale . Intr-un domeniu e mai bun , într-altul mai slab . Asta e !
    Am să aleg programul cu mai puţine „bif-uri” deci.
    La revedere !

    1. mcjohn, dacă toate screenshot-urile din articol sunt făcute cu Driver Magician Lite, în articole e menționat Driver Magician Lite, iar tu poți ai de ales intre
      1. Drive Magician
      2. Drive Magician Lite
      3. Drive Magician Lite Portable

      trebuie să fi tare prost, sau lipsit de logică, cu tot respectul o spun, pentru a nu știi ce să descarci.
      Dar la tine e vorba de prostie sau lipsă de logică, e vorba de lene sau chef de a te lua de alții. Iar următorul comentariu care îmi va da de înțeles asta, va fi și ultimul tău comentariu pe acest blog.

  3. Bună Cristi !
    Dacă ai fi citit răspunsurile ce le-am postat anterior era logic că îmi vei bloca accesul pe blogul tău. Trebuia cumva să scriu cu majuscule că sînt PROST sau ce n-ai înţeles ?
    Am observat că pe pagina ta de facebook nu mai îmi răspunzi de mai bine de un an .
    Cînd e vorba să aruncă cu piatra ce viteji suntem , e mai greu atunci cînd trebuie să iertăm, să iubim, să învăţăm . E asta este mai greu

    La revedere !

Comentariile sunt închise.