Pentru a partaja fișiere din propriul calculator, fiecare utilizator are modul său preferat. Transferul de fișiere poate fi realizat fie prin intermediul unui serviciu de stocare/sincronizare în cloud (ex: Dropbox, WeTransfer.com, etc.), fie prin crearea unui fișier torrent sau cu ajutorul unui server FTP propriu. Acest mod de partajare este destul de comod, însă de cele mai multe ori depinde de viteza de încărcare/descărcare a serverului intermediar, iar asta contează mai ales în cazul unor fișiere de mari dimensiuni.
În articolul prezent vă propun testarea unui program portabil gratuit, DirecTransFile, cu ajutorul căruia se poate face un transfer de fișiere, direct între calculatoare, fără a apela la terțe site-uri de stocare (cloud).
La prima rulare a programului se va deschide asistentul de configurare. În cazul în care dorim să trimitem conținut altcuiva, dăm click pe butonul „Create new upload session„. În noua fereastră care se va deschide va trebui să selectăm fișierul sau folderul pe care dorim să-l partajăm, cu ajutorul butoanelor aferente acestor acțiuni:
Urmează înregistrarea acțiunii prin apăsarea butonului Register. În urma înregistrării transferului, va fi generată o cheie pe care va trebui să o transmitem corespondentului printr-un mijloc oarecare, e-mail, messenger, SMS, etc.
Programul va rula în fundal, în așteptarea conectării corespondentului și finalizării descărcării conținutului partajat. Se poate spune că acest mod este o descărcare programată. De exemplu, putem face acest lucru la calculatorul de la birou, iar când ajungem acasă, descărcăm conținutul programat. Simplu, nu!?
Pentru a recepționa conținutul programat la birou, vom deschide iar asistentul de configurare din zona de notificare, opțiunea Downloads, acum fiind necesară introducerea cheii generate anterior prin apăsarea butonului „+„, apoi a butonului Next. Vom naviga în locația unde dorim să salvăm conținutul, urmând descărcarea sa.
Transferul va începe imediat, va fi destul de rapid, depinzând doar de viteza conexiunii ambilor corespondenți. Transferul făcându-se direct, fără intermediari, nu există limitare în dimensiunea conținutului transferat.
În funcție de dimensiunea conținutului, descărcarea poate dura un anumit timp, la finalul căreia vom fi notificați de rezultatul său în zona de notificare.
Vă recomand să încercați DirecTransFile, veți fi uimiți de ușurința cu care puteți partaja orice doriți. Condiția vitală este să-i creați o excepție în programul firewall instalat în calculator.
DirecTransFile poate fi rulat pe Windows XP/Vista/7, probabil și Windows 8, dacă pagina oficială nu a fost actualizată. De asemenea, programul oferă și o versiune pentru terminalele mobile ce rulează iOS.
– program util , îl folosesc si eu regulat , si este portabil +1
– fratele lui ar fii ZeZebra ► http://t7.hu/0jpw
– pentru cei care nu doresc sa descarce nimic pe calculator exista …
Pipebytes ► http://t7.hu/0dzr
No software to install. All you need is web browser.30Mbit/sec
Pentru transfer direct de fisiere am folosit un soft mic de tot, se cheama HFS (sau HTTP File Server) si are 600 KB. Practic e un singur fisiee, nu trebuie instalat nimic, si se alege fisierele/folderele care urmeaza sa faca parte dintr-un server creat ad-hoc. E drept ca nu l-am mai folosit demult, dar mi-a placut simplitatea lui. (www.rejetto.com/hfs/)
Multumiri de recomandari.
Te asteptam si cu altele.