Cel mai bun firewall gratuit pentru Windows 7 și Windows 8: Privatefirewall

Soluțiile firewall, deși permit și blocarea accesului la Internet a programelor instalate în calculator, sunt un scut de protecție împotriva atacurilor provenite din exterior și a modificărilor neautorizate ale fișierelor de sistem sau a Windows Registry. Astfel, un firewall bun ne va înștiința atunci când programul „x” ori programul „y” vor încerca să se conecteze la internet, vor încerca să modifice anumite valori în Registry sau să altereze structura unui fișier de sistem și ne va cere să autorizăm său să respingem acțiunea. Din păcate, majoritatea programelor firewall gratuite fie oferă o protecție sau opțiuni de configurare sumare, fie sunt bombardate de publicitate și oferte proprii.

Iată de ce este Privatefirewall cel mai bun firewall gratuit:


Chiar dacă interfața sa te poate face să crezi contrariul, Privatefirewall este actualizat periodic, dispune de cele mai avansate module de protecție împotriva celor mai importante tipuri de atacuri și este intuitiv deși pune la dispoziția utilizatorului funcții avansate de configurare și monitorizare.

PrivateFirewall - Interfata

Privatefirewall include trei niveluri de protecție presetate: Home pentru acasă, Office pentru atunci când te conectezi de la birou și Remote pentru situațiile în care te conectezi la Internet de la o rețea publică, fiecare dintre acestea putând fi personalizate în funcție de necesități.

Printre principalele module de protecție ale acestui firewall trebuie neapărat amintite cele care joacă un rol deosebit de important în securitatea globală a sistemului. Iată care sunt acestea:

  • Protecție antivirus, anti-spyware și anti-malware
  • Filtrarea pachetelor IPv6/IPv4
  • Protecție comportamentală contra atacurilor de orice tip provenite din exterior
  • Sistem de filtrare IP/Website
  • Sistem avansat de protecție a proceselor
  • Sistem avansat de protecție a Windows Registry
  • Sistem de detectare a anomaliilor (activități suspecte în general).
  • Sistem de urmărire a porturilor și IP-urilor

Datorită acestor module, Privatefirewall oferă sistemului o protecție proactivă eficientă, dar fără să abuzeze de resursele sistemului, așa cum mulți dintre noi ne-am fi așteptat (>30 MB RAM).

PrivateFirewall

Privatefirewall, chiar dacă este disponibil doar în versiune de 32 biți, poate fi rulat și funcționează perfect atât în platforme Windows de 32 cât și de 64 de biți. Instalarea sa este simplă, însă, deși asistentul de instalare nu ne rezervă surprize, pentru a putea activa scuturile, ne va solicita repornirea sistemului imediat după finalizarea procesului de instalare.

Download Privatefirewall

13 Comentarii

  1. Eu zic ca cei de la Comodo fac o treaba mai buna. Dar am sa incerc si acest firewall sa vedem ce poate

  2. Nu știu dacă a rămas vreun firewall fără să-l testez! Mă refer la astea mai de „Doamne-ajută!” Am ajuns la concluzia (pot argumenta!) că cel mai bun firewall este cel din Windows, dar ajutat de Windows7 Firewall Control (comercial sau free).

    1. Să vedem dacă am înțeles bine. Din ce ai spus, am înțeles asta: „Cel mai bun firewall e handicapat, are nevoie de ajutor”.

      1. Răstălmăcești sensul cuvintelor….Nu-i deloc „handicapat”! Ajutat, în sensul că ai optiunile la îndemână oferite de Control Plus, nu le mai creezi în firewall rules! Doar dai un click, Enable sau Disable. Încearcă și ai să vezi.

      2. Revin cu o precizare pentru o înțelegere mai ușoară. Windows Firewall este setat implicit să blocheze toate conexiunile de intrare (inbound), permițând toate ieșirile (outbound). Și își face treaba foarte bine, doar că nu ne bate la cap cu pop-up-uri de fiecare dată, așa cum fac celelalte programe firewall. Dezavantajul este că trebuie să adăugăm manual reguli pentru anumite programe. Windows Firewall Control, așa cum spune și numele, ne ajută să controlăm, să adăugăm reguli, fără să navigăm juma’ de pc după firewall! Direct din systray, ca orice alt firewall. Simplu, nu?! Repet, nu-i deloc handicapat!

        1. Niciun firewall nu te bate la cap cu pop-up-uri dacă nu-i ceri să facă asta, ori, cel puțin, nu cunosc eu niciunul de acest gen. Tu setezi profilul dorit și punct. Eu prefer „să mă bată la cap” decât să ia decizii în locul meu, că vreau să știu ce program, unde și ce anume modifică. În plus, un firewall trebuie să ofere posibilitatea utilizării și personalizării profilelor, cu atât mai mult dacă este instalat pe un laptop pe care îl vei conecta într-un loc sau altul și trebuie să ofere un acces rapid la gestionarea porturilor, să permită crearea regulilor și așa mai departe. De exemplu, eu vreau un anumit port deschis doar atunci când un anumit program rulează și vreau ca acel port să ofere acces doar către programul indicat. Vreau să știu și dacă o anumită aplicație, din interior sau exterior dorește să comunice prin acel port și cu cine. Iar câte știu, Windows Firewall nu face niciunul dintre aceste lucruri…

          1. Ba face toate astea, poți seta orice port vrei, pentru orice aplicație vrei, să poată fi accesat, sau blocat. Am spus, diferența este doar că într-un third-party firewall dai un click și gata. În cel din Windows, trebuie să creezi regula dacă vrei un port închis/deschis pentru orice aplicație. Este mai incomod, însă nu înseamnă că-i slab. Are și profiluri separate: Domain, Public, Private și IPsec, care se pot personaliza mult mai amănunțit decât într-un alt firewall. Am greșit spunând mai sus „ajutat”! De fapt, nu pe el îl ajută Windows firewall Control, ci pe utilizator! Nu mai umblă 5 minute prin pc până ajunge la firewall!
            Da, și eu folosesc acum alt firewall, însă intenționez să-l folosesc pe cel din Windows+Control Plus.

          2. OK, Windows Firewall e mai bun. Dar e interesant cât de repede ai uitat că în urmă cu ceva timp îl înjurai spunând că nu-ți blochează o aplicație anume.

  3. Cristi, nu am zis că firewall-ul din Windows este mai bun decât altele, „de firmă”, ci este o soluție mai bună decât să instalezi altul terț, care face același lucru, însă ai acces rapid la el. Acel Control Plus (sau Free) îți aduce toate setările în systray. Atât am zis, sau cel puțin asta am vrut să zic!
    Ha, ha, Când înjuram că nu-mi blochează o anume aplicație aveam instalat ZoneAlarm Firewall, nu cel din Windows! Interesant, nu?!

  4. Windows 7 Firewall Control Plus e pe bani! De ce să dau bani pe el când am Comodo care este EXCELENT, este cu MUUUUUUUULT superior celui de la KillGates…

    1. Are si versiunea gratuită. Diferența între cea gratuită și cea comercială este ca nu poți bloca serviciile Windows să acceseze rețeaua, atât. Însă, cred că avem oarece încredere în ele, nu?!

  5. Privatefirewall mi-ar tine loc si de antivirus? Consuma resurse mari? Am un calculator cam obosit…Acum am Avast si cam gafaie, nu stiu daca numa’ din cauza asta.

Comentariile sunt închise.