Obține detalii despre fișierele video din calculator, precum și lista codecurilor care lipsesc, cu VideoInspector

Pentru a putea reda fișiere audio-video pe calculator cu player-ul instalat, este nevoie de prezența unor codecuri specifice anumitor formate. Unele player-e au integrat pachetul propriu de codecuri, altele nu, fiind necesară instalarea lor.

VideoInspector este un program gratuit, cu nume predestinat, care oferă informații complete în legătură cu codecurile instalate, sau motivele pentru care un fișier video nu poate fi redat. Interfața programului este simplă, intuitivă, nu poate pune probleme nimănui.

VideoInspector

Tot ce aveți de făcut este încărcarea fișierului video pentru analiză, oferind instantaneu informațiile exacte asupra fișierului, respectiv codecurile audio și video valabile, inclusiv statusul acestora, instalat sau nu. VideoInspector suportă fișierele video în format AVI, MKV, MPEG și MOV.

Astfel, puteți vizualiza durata, rezoluția video, cadre pe secunde, bitrate, factorul de calitate și codecurile, precum și canale audio, rata de frecvență și bitrate-ul. În plus, puteți previzualiza fișierul în media-player-ul implicit, să instalați direct codecurile lipsă, inclusiv lista completă a codecurilor instalate și locul lor de instalare.

VideoInspector mai oferă posibilitatea de a inscripționa datele pe un CD sau DVD (necesită instalarea programului CopyToDVD), salvarea datelor într-un document text cu informații video, permite lucrul cu fișiere multiple, Batch Mode, vizualizare statistici online, etc.

VideoInspector Codecuri

Opțiunile programului vă permit alegerea limbii interfeței, printre care și româna și posibilitatea adăugării unei intrări în meniul contextual de deschidere a unui fișier video cu VideoInspector. În privința resurselor nu trebuie să vă faceți probleme, programul folosește o cantitate mică de resurse de sistem.

Download VideoInspector

IMPORTANT!

Deoarece observ că unii dintre cei care au instalat program au dat „Next, Next, Next” fără să se uite despre ce este vorba, apoi s-au grăbit să raporteze programul ca fiind infectat de viruși, viermi, moluște, râme și alte viețuitoare, mă văd obligat să menționez următoarele:

Atunci când instalați un program, instalați doar programul descris în articol, nu și elementele software extra. Cât de greu este să dai click pe-un „Custom” și/sau un „Decline”, pentru a nu instala în calculator ce nu ai nevoie?

În cazul de față, un singur Decline selectat în timpul instalării va fi suficient pentru a evita surprizele neplăcute:

important

De ce nu menționăm acest lucru în fiecare articol?!? Din două motive:

  • Aplicațiile extra, adăugate în asistentul de instalare al programelor gratuite, sunt înlocuite periodic! De exemplu, degeaba vă spunem să nu instalați KC Software VideoInspector devreme ce, în maxim o lună, KC Software VideoInspector va fi înlocuit de altul.
  • Considerăm că cititorii acestui blog sunt suficient de inteligenți pentru a înțelege că programele gratuite se instalează întotdeauna în modul personalizat (custom), pentru a evita instalarea componentelor nenecesare și văicărelile ulterioare. Nu, nu se dă click pe butoanele și casetele Next și Accept doar fiindcă se poate da click pe ele!

12 Comentarii

  1. malwarwbytes nu a gasit decat…83 de probleme !!!
    Mi-a luat ceva timp pana am curatat calc dupa ‘aventura’ cu acest programel!!!

    1. Gelu, faci o acuzație foarte gravă, dar falsă! Noi nu promovăm programe virusate!
      Virușii tăi provin de la altceva! Tocmai am instalat Malwarebytes Anti-Malware Pro și am realizat o scanare a directorului de instalare al programului. Rezultatul îl poți vedea aici. Deci, problemele de la tine din calculator sunt provocate de altceva, nicidecum de către acest program.
      Am realizat și o scanare pe VirusTotal, iar rezultatul e acesta; adică 45 dintre cele mai bune soluții antivirus n-au identificat nicio problemă. Unul singur, TrendMicro, a dat un fals pozitiv, că dacă ar fi fost o amenințare reală, ar fi detectat și alte soluții antivirus problema. Desigur.
      Orice alt cititor poate descărca programul și realiza o scanare a acestuia cu Malwarebytes Anti-Malware și confirma cele spuse de mine mai sus.

      1. dupa descarcare , in timpul instalarii , avast-ul a sarit pentu ca incerca sa acceseze o pagina virusata , s-a dus la instalare si mi-a venit la pachet cu browser defender , delta… , care mi-au resetat chromul , malwarwbytes a gasit 83 fisiere malicioase , raportul ti-l voi putea trimite daca-mi indici o adresa

  2. În primul rând, tot programul nu are atâtea fișiere ca să fie câte un virus per fișier, adică 83!!! Alt program de-al tău e buba..

  3. Salutare! Multumim de informatii! Pentru cei care sunt interesati de lucrul cu fisiere video, as mai recomanda si HandBrake, util pentru diverse tipuri de conversie. Am gasit si un tutorial despre acesta, voi posta link daca mi se va permite. Seara buna tuturor!

  4. Salut, am instalat si eu acest programel, si la terminare, mi-a sarit si mie Avastul ca ars, o secunda. Probabil a vrut sa deschide ceva si pe aia a sarit antivirusul. Am scanat cu Avast si Superantispyware, dar numai niste traking cookie mi-a gasit. In orice caz ceva este!

  5. Am dezinstalat programul cu Revo, si l-am reinstalat cu „Decline” ca si prima data. Tot asa la capat a sarit Avastul, cum am scris si mai sus. Am si eu 13 ani de IT, si cunosc Custom si alte evitari fata de Next-next…
    Numai bine, si la mai multe tutoriale.

    1. Având în vederă că vorbim de același avast care aici nu a detectat nicio problemă, nu înțeleg ce se întâmplă.

Comentariile sunt închise.