Avem nevoie de ceva mai mult decât simple reclame, pentru a ne decide dacă vom cumpăra un produs ori altul și din acest motiv nu sunt mirat de faptul că în România, dispozitivele cu Android nu au penetrat piața așa cum se așteptau fabricanții acestora. Probabil, dacă Google făcea acest pas înaintea celor de la Apple, Nexus ONE ar fi cules și în România, în momentul de față, laurii de care se bucură doar iPhone-ul. Toți ne punem aceeași întrebare: „Unde s-a greșit ?!?„, și fiindcă nu avem un răspuns care să ne convingă că este și cel real, ne înclinăm să dăm vina pe o promovare insuficientă, pe ridicatul preț cu care sunt comercializate dispozitivele cu Android în general, pe lipsa de materiale care să ne familiarizeze cu această platformă ș.a.m.d..
Scopul articolului de astăzi, este să vă arăt cum puteți emula un dispozitiv cu Android într-un calculator cu Windows XP sau orice alt sistem de operare creat de Microsoft superior acestuia. Tot ceea ce vom avea nevoie pentru a ne materializa ideile vom găsi pe developer.android.com.
Emularea unui dispozitiv cu Android în Windows
Pentru început vom avea nevoie de pachetul Android SDK. După ce am extras fișierele din arhiva .ZIP descărcată, rulăm SDK Manager.exe:
Aici vom instala pachetul SDK Platform Android 2.2, API 8, REVISION 2:
După instalare nu ne mai rămâne decât să adaugăm un nou dispozitiv virtual. Pentru asta, în Android SDK and AVD Manager alegem „Virtual Device” în lista din stânga și facem click pe butonul „New„. Aici, în funcție de necesități, alegem configurația device-ului apoi facem click pe „Create AVD”:
Procesul poate dura chiar câteva minute (în tot acest timp este posibil să experimentați congelări temporare ale sistemului; nu vă panicați !).
La finalizare, în Android SDK and AVD Manager alegeți din listă dispozitivul virtual pe care tocmai l-ați creat și faceți click pe „Start„. Așteptați puțin până când acesta va fi încărcat. Ar trebui să se deschidă ceva asemănător cu ceea ce puteți observa în imaginea de mai jos:
Eh, toată chestia asta funcționează binișor -răspunde puțin cam greu la comenzi- și în plus, vă ajută să vă faceți o idee referitoare la cum arată și de ce chestii dispune un telefon cu Android. Puteți instala aplicații și jocuri, configura poșta electronică, naviga pe Internet s. a. m. d.