Probabil, nu o dată, orice utilizator de calculator și-a dorit să aibă propriul website, unde să-și expună propriul conținut, evenimente, păreri personale, fotografii, etc. Sunt multe posibilități de a realiza acest lucru, însă majoritatea sunt costisitoare, necesitând achiziționarea unui domeniu, înregistrarea sa, hosting-ul pe diverse servere și așa mai departe.
Mai mult, un utilizator fără cunoștințe în utilizarea unui CMS (Content Management System) sau editarea în HTML (HyperText Markup Language), va întâmpina greutăți în realizarea design-ului paginii web; mici piedici la care putem adăuga și prețul destul de ridicat al programelor necesare.
Cu ajutorul dezvoltatorilor de la uCoz, oricine își poate construi propriul website gratuit, fără cheltuieli, simplu și cu ajutorul unui asistent în limba română. Pe lângă asta, uCoz permite integrarea cu diverse servicii web populare ca Google, YouTube, PayPal și Deposit Files.
Pentru a beneficia de serviciile oferite de uCoz, va trebui să vă înregistrați. Crearea unui cont nou se realizează accesând pagina de întregistrare, sau, direct din principală, dând click pe Creează un site web gratuit.
Înregistrarea este rapidă și se poate face și cu contul de Facebook, Google sau Twitter, dând click pe pictograma respectivă serviciului cu care se dorește interconectarea.
După introducerea datelor necesare creării contului, veți primi un mail de confirmare pe adresa specificată, acțiunea fiind necesară pentru activarea contului. Pentru securitate, veți fi invitați să stabiliți o întrebare secretă, implicit și răspunsul, și crearea unei parole pentru accesarea panoului de control al paginii web pe care o creați.
Urmează un click pe Începeți construcția website-ului, apoi alegeți o denumire pentru adresa paginii pe care o veți crea, plus introducerea codului de securitate.
Va trebui să memorați parola si adresa paginii web create, pentru accesul la Panoul de control. În panoul de control, dați o denumire site-ului vostru, constând în unul sau două cuvinte, așa va apărea pe internet. Sugerez o denumire legată de conținutul publicat în pagina voastră. Alegeți design-ul preferat, din șabloanele oferite (templates) dând click pe link-ul respectiv, apoi limba în care doriți să apară pagina voastră. Apoi click pe Continuă.
În pagina următoare alegeți modulele pe care doriți să le integrați în pagina voastră, bifându-le, apoi continuați. Indiferent ce alegere faceți, ulterior, aveți posibilitatea de a instala module noi, sau să dezinstalați un modul ales anterior. Aveți trafic nelimitat pe server, spațiul inițial acordat de 400 MB, este gratuit și crește constant însă, după dorință, aveți posibilitatea de a-l mări plătind o anumită sumă, potrivit planului ales, de până la 10000 MB. Sau upgradați (cu plată) contul la Premium, care oferă mai multe planuri, precum Bază, Afacere, Avansat și Premium.
În momentul de față, puteți să adăugați conținut paginii voastre, text, imagini, clipuri video de pe YouTube, și multe altele. Trebuie să rețineți că o pagină web devine inactivă, dacă nu a fost accesată timp de 40 de zile sau dacă administratorul nu se autentifică în Panoul de control în acest timp. După parcurgerea cu succes a tuturor pașilor de mai sus, am pagina mea web, rezultatul fiind acesta:
Dacă aveți cunoștințe de HTML5/CSS3 de exemplu, puteți modifica șabloanele existente din Panoul de Control și să le personalizați după propriul plac. Pe lângă asta, uCoz pune la dispoziția utilizatorilor săi o serie de resurse utile la momentul creării primului Website, de la video-ul de prezentare al serviciului, disponibil în uCoz Tour, până la forumul oficial în care veți găsi persoane gata să vă ajute și sfătuiască atunci când aveți întrebări sau nedumeriri.
În funcție de modulele pe care le-ați instalat, aveți posibilitatea să creați un website de prezentare, să realizați un slideshow cu fotografiile personale, să dezvoltați un magazin online și multe altele, pe care le veți descoperi doar explorând toate opțiunile oferite de uCoz.
Modulul pentru crearea magazinului online costă 1.99$/lună însă toate celelalte sunt gratuite. Mai mult, la fiecare website gratuit poate fi atașat un domeniu propriu și se pot transfera fișiere cu ușurință prin FTP.
Nu-mi rămâne decât să vă urez “Spor la treabă și succes cu noul vostru website!“
Multumesc mult, foarte util pentru mine.
Buna! Am copie de windows 7, build 7100 si am internet explorer 8, si eu vreau 9, cum sa fac rost, si cand descarc si dau click pe el, zice ca nu-mi suporta.. Cum sa fac? si app, nici poza de background nu pot sa-mi pun… numai culori..
E versiunea de evaluare. Instalează Windows 7 RTM.
imi poti spune de unde te rog?
De descărcat, poți descărca Windows 7 RTM de aici. Îti recomand Windows 7 Professional.
si ce e aia „.iso”? Ca atunci cand descarc din astea, dupa imi da tot felul sa instalez,., si dupa trebuie scos pe un CD si restartez si pun CD-ul etc..?
asa, l-am downloadat, l-am descis, si care apas, ? setup.exe , fisierul boot , bootmgr , etc.. care?
Citește asta, asta, apoi asta.