De mai bine de doi ani, de fiecare dată când cineva îmi cere un program de descărcat muzică, îi recomand Songr. Da, știu că v-am mai vorbit despre el pe blog dar am un motiv bun pentru a vi-l reaminti și transforma în primul subiect al zilei: tocmai a atins versiunea 2.0!
Songr 2.0 dispune de un player audio propriu și drept urmare, fiecare melodie pe care o vom căuta pe Internet cu ajutorul său se va reda automat. În plus, fereastra principală a aplicației va afișa fotografia artistului căreia îi aparține melodia și o mică biografie a acestuia.
Titlul complet al melodiei, numele interpretului, locul unde a fost găsită melodia precum și bitrate-ul acestea vor fi afișate lângă cele două butoane ale player-ului și, pentru cazul în care există mai multe melodii cu același titlu, săgeata orientată spre baza aplicației ne oferă acces la celelalte melodii a căror nume coincid cu cel al melodiei căutate. De exemplu, realizând o căutare după termenul „Maria„, facem click pe săgeată pentru a cunoaște toate rezultatele:
În cazul în care numele melodiei este unic, lista va afișa alte melodii ale aceluiași artist. De exemplu, pentru căutarea după termenul „if you asked me to„, deoarece nu există altă melodie cu același nume, programul ne va recomanda următoarele melodii:
O altă noutate la fel de interesantă o vom descoperi la redeschiderea programului, după realizarea a minim o descărcare cu ajutorul său. Songr va afișa genurile melodiilor ascultate și/sau descărcate în trecut, ultimii artiști descărcați sau ascultați precum și numele ultimelor piese redate cu playerul incorporat în program:
În cazul în care dorim să realizăm o căutare în stilul clasic, adică acel în care primeam ca răspuns o listă cu posibilele melodii relaționate cu termenii de căutare, apelăm fie la funcția „Caută după versuri” din panoul superior al aplicației (singurul inconvenient: trebuie sa introducem minim trei cuvinte pentru a lansa o căutare, fie apăsăm butonul „All results” din bara inferioară a Songr.
Partea interesantă la căutarea după versuri e că ne vor fi suficiente chiar și trei cuvinte existente în versurile piesei dorite pentru a o putea localiza precum și titlul acesta și/sau numele artistului / trupei muzicale care o interpretează):
La Songr 2.0 nu îmi place că nu oferă posibilitatea optării pentru utilizarea permanentă a modului clasic de căutare. O altă chestie care nu-mi place e că managerul de download, spre diferență de versiunile anterioare, nu poate fi configurat pentru a se închide automat după finalizarea descărcării. În rest, această versiune, în ciuda faptului că se află în stagiul de Beta, mi se pare o reușită. E mult mai rapidă decât versiunile anterioare, mult mai stabilă și elegantă. Fără îndoială, Songr rămâne pentru mine cel mai bun program de descărcat muzică pentru Windows.
Ce părere ai de aTubeCatcher?L-ai încercat vreodată?Eu zic că e foarte bun și el.