Nu este pentru prima data cand va vorbesc despre un program gratuit de ascuns adresa IP + VPN; de altfel, in urma cu aproximativ un an v-am prezentat proXPN; favoritul meu pana in urma cu cateva saptamani, cand am decis ca a venit momentul sa probez si altceva.
CyberGhost: program gratuit de ascuns adresa IP
Chiar daca nu ma despart niciodata de laptop, inca nu am considerat necesara contractarea unei conexiuni la Internet prin 3G si asta se intampla deoarece ori de cate ori ma aflu pe strada si e absolut necesar sa ma conectez la Internet cu acesta, intru in prima cafenea cu WiFi gratuit care imi iese in cale (avantaj: asa am ajuns sa stiu cateva cafenele prin Bucuresti unde poti savura un Caffè macchiato mai bun decat in Roma; dezavataj: sunt mai cunoscut in baruri decat la mine pe strada).
Din pacate, majoritatea retelelor Wireless de uz public pot gazdui persoane cu intentii mai putin ortodoxe care, din „pura curiozitate”, cu aplicatii sau extensii de monitorizare a traficului realizat de dispozitivele conectate la aceeasi retea (ex: Firesheep), abia asteapta ca cineva sa se logheze in contul de email, PayPal, etc., sau sa realizeze o plata cu cardul la unul din zecile de shop-uri online cu oferte tentante.
Cum ne protejam ?!?
Nu, in acest caz unic, Durex nu ne va fi de foarte mare ajutor… Aici intervine CyberGhost, aplicatia despre care vom vorbi in continuare si cu ajutorul careia, pe langa faptul ca ne vom masca IP-ul public real, vom putea naviga in siguranta pe Internet, protejati de… hai sa le spunem „curiosi”.
Retelele private virtuale (in continuare VPN), sunt folosite din general de marile companii care din motive de securitate le-au implementat pentru a proteja conexiunile realizate catre echipamentele si serverele propri si/sau ale clientilor, de catre angajatii aflati „pe teren” (in afara biroului), ori pentru a face legatura intre sediile aflate in diverse puncte geografice de pe glob.
Ceva mai tarziu, in momentul in care costurile crearii si mentinerii unor astfel de retele au scazut, au aparut diverse servicii care in schimbul platii unei cote lunare relativ mici permit oricarei persoane sa navigheze in siguranta pe Internet, indiferent ca se afla acasa, in parc sau la birou.
OK, acum ca am inteles cu totii despre ce este vorba, haideti sa revenim la tema articolului.
CyberGhost, a caror servicii VPN sunt folosite in intreaga lume de aproximativ un milion de persoane, dispune de un pachet gratuit care include 1 GB de transfer sau, in cazul in care aceasta cantitate de date nu este consumata, maxim 6 ore de conexiune neintrerupta.
Dupa trecerea uneia dintre cele doua limite vom fi deconectati automat si va trebui sa ne reconectam manual.
Pentru folosirea serviciului este necesar sa dispunem de un cont pe care il putem crea in doar cateva secunde aici, si de aplicatia ce poate fi descarcata de aici.
Cat despre calitatea conexiunii chiar nu am nimic de obiectat; viteza, chiar daca pentru contul gratuit este limitata la 2 Mbps, este mai mult decat suficienta pentru a realiza o conexiune remota decenta, mentine o conversatie pe Skype s.a.m.d.
Nu toate lucrurile sunt roz…
Daca mi-ati cere sa va spun si ce ma deranjeaza la pachetul gratuit, cu siguranta m-as plange de timpul in care se realizeaza conexiunea la serverele VPN ale CyberGhost (uneori, daca aveti rabdare si nu anulati conectarea pentru a fi redirectionati catre un nou server, puteti astepta chiar si 5 minute pana la realizarea conexiunii).
De regula, atunci cand vad ca aplicatia intarzie prea mult (15 – 20 secunde) la conectare, anulez cererea pentru a realiza una noua.
Recomand sau nu ?!?
Logic, DA. Altfel nu as fi scris atat despre o aplicatie care nu merita efortul de a fi utilizata. Cat despre trecerea la un plan superior (unul de plata) nu pot sa va spun daca si nici cand o voi face; folosesc serviciul abia de 2 saptamani si aceasta perioada de timp —din punctul meu de vedere in ciuda faptului ca am fost foarte multumit pana acum— nu este suficienta pentru a-mi face o impresie suficient de buna incat sa fiu dispus sa platesc pentru serviciile oferite.
Link | CyberGhost
Multumesc :)
Cu placere :) Sa-l folosesti sanatos!
eu foloseam polipo proxy de la vidalia , pt ca mirciulica badea nu poate accepta idei diferite de ale lui , mai exact cu referire la Rosia Montana , dar se pare ca nici asa nu am putut sa trec de banarea comentului .sper ca o sa pot acum …….
Mama mia cu Mirciulica… :)
In cazul in care vreau sa descarc mai multe fisiere de pe un site in care trebuie sa astept cateva minute,programul acesta imi va fi folositor sa ,,fentez” timpul de asteptare
Daca schimbi serverul la care esti conectat, da.
De ex daca joc counter strike,imi pot ascunde ip-ul cu acest program?adica am ip vizibil in timpul jocului?Mi-ar folosi deoarece unii admini scot aiurea jucatorii,pe motive banale.Astept un raspuns:d
Teoretic, da.
Am descărcat programul , mi-am făcut cont însă … ceva nu funcţionează !
Pînă mai ieri foloseam mozilla 3.6 sau 4 . A instalat mozilla 11 dar acum nu mai pot deschide nimic .
Menţionez că folosesc un tel mob pe post de modem , iar traficul este acordat de cosmote !
Am uitat , cu mozilla 4 puteam deschide mail-urile şi atît . Dacă accesăm link-urile către acest blog paginile nu le afişa . Le deschidea dar erau ”blank”.