Văzând că are un punctaj foarte bun pe AV-TEST, săptămâna trecută am renunțat temporar la Avira Free pentru a instala în locul său 360 Total Security, un antivirus gratuit foarte bun, dotat cu cinci motoare de scanare, printre care QVMII, Avira și Bitdefender.

360 Total Security

Procedura de instalare este cea convențională și kitul nu găzduiește „cadourile” tipice care însoțesc mai toate programele gratuite în ultima vreme, pe durata acestuia utilizatorul fiind întrebat dacă dorește să participe la îmbunătățirea produsului și dacă preferă să-l folosească împreună cu motorul de scanare de la Bitdefender.

360 Total Security - Instalare

Ca orice altă soluție de securitate, 360 Total Security recomandă după instalare efectuarea unei analize exhaustive a  sistemului. Totodată, acesta activează o serie de scuturi a căror prezență, cu foarte rare excepții, sunt binevenite și utile oricărui tip de utilizator.

Interfața grafică este una cât se poate de intuitivă și afișează, sub forma unei liste existente în laterala stângă, modulele principale ale suitei. Din aceasta putem accesa raportul general, lansa o scanare rapidă, completă sau particularizată, îmbunătăți performanțele sistemului cu ajutorul modului Speedup, elimina temporarele sau adăuga noi caracteristici.

360 Total Security - Virus Scan

În mod normal aș fi tratat pe rând conținutul fiecărui modul în parte, dar de această dată voi face o excepție din simplul motiv că tot ceea ce trebuie aflat despre module se deduce fără necesitatea unor alte explicații din screenshot-urile postate în galeria inferioară.

Carantina, panoul de configurare, logul și alte instrumente pot fi accesate din butonul aflat în colțul drept din partea superioară a interfeței, cel cu aspect de meniu.

particularizare si carantina 360 Total Security

Prin intermediul acestuia vor avea acces la setările generale, loc din care vom putea activa sau dezactiva afișarea timpului de boot, activa sau dezactiva actualizările automate, sau activa ori dezactiva sau dezactiva protecțiile.

Din același loc vom putea lansa instalarea extensiilor care promit protejarea utilizatorului pe durata navigării prin instalarea extensiilor proprii pentru Chrome, Firefox și Opera, activa ori dezactiva protejarea tranzacțiilor și a identificării fișierelor periculoase.

360 Total Security - Active Protection

Lucrând zilnic cu backup-uri de mari dimensiuni comprimate în zip, prefer ca antivirusul să le scaneze o singură dată, nu de fiecare dată când declanșez o scanare completa a sistemului, de aceea apreciez că dezvoltatorii au dotat programul cu posibilitatea de a ignora pe durata scanării complete a arhivelor cu dimensiuni superioare valorii declarate de utilizator.

360 Total Security - Virus Scan

După cum vă spuneam, în folosesc de săptămâna trecută și-mi place suficient încât sa mă gândesc serios să-l păstrez. Are un raport de detecție foarte bun, pe măsura soluțiilor folosite în trecut, dar aduce un plus de opțiuni pe care eu, unul, le consider deosebit de utile.

360 Total Security - Widget

Pe durata rulării în fundal consumul de resurse este infim, dar acesta atinge cote ridicate pe durata scanărilor, în special a celor complete, scenarii în care procesorul este în load de 50% în medie, după cum poate fi apreciat în animația inferioară.

consum resurse 360 Total Security

Nu mă deranjează foarte tare acest aspect deoarece scanările complete le fac de regulă la finalul zilei, dar le-am amintit pentru cei care au alte așteptări.

Acestea fiind spuse, dacă doriți să încercați un nou antivirus gratuit, dați-i șansa lui 360 Total Security. Îl puteți descărca gratuit de pe site-ul său oficial, iar dacă aveți nevoie de orice alte informații despre el, vă stau la dispoziție.

9 comentarii
  1. Eu folosesc Kaspersky si de fiecare data cand fac reinstalarea OS-ului fac un full scan, dar apoi nu mai fac asta. Il las sa-si faca treba fara sa mai intervin asupra lui iar cand isi face actualizarea bazei de date se simte. Ce-i drept nu am avut probleme cu virusii dar cand sunt intr-un joc sau rulez un program mai „sofisticat” si isi face update-ul…se simte. M-am gandit sa-l schimb dar prefer siguranta inpotriva consumului de resurse. Dar daca 360TS face o figura frumoasa poate ma mai gandesc. O intrebare am: Cat de des isi face actualizarea bazei de date si care este consumul de resurse in momentul acela? Hi, hi, hi….sunt doua. ☺ Multumesc.

    1. Zilnic, uneori chiar de mai multe ori/zi. Consumul e cel vizibil aici.
      Apropo de asta, observ că noua versiune a programului (nu a bd) recomandă instalarea Chrome, Opera, VLC, 7zip, etc. Poate fi respinsă recomandarea, dar înainte nu era aici.

  2. Good job man ! ma bucur ca am descoperit site-ul tau. Oricat de experimentat sunt in calculatoare , intotdeauna mai ai ceva de invatat . O sa-l „rasfoiesc” pe indelete , ai o gramada de articole interesante .

  3. Da, este foarte bun, il folosesc pe diferite sisteme de operare si constat ca nu este mincator de resurse.
    O functie foarte interesanta ce o folosesc des este „Speedup”, care-mi permite sa opresc anumite servicii inutile care pleaca odata cu sistemul de operare (vezi serviciile de update…).

      1. Sincer, mi se pare mai bun Cloud System Booster free. Extrem de rapid și foarte eficient. Îl folosesc de ani buni. Ccleaner e mai greoi. O suită mai completă ar fi Advanced System Care ajunsă la versiunea 10. Dar papă multe resurse.

  4. Oricât de mult aș vrea să mai îmi placă acest antivirus, nu mai pot. Aveam mare încredere in 360 și chiar l-am instalat, în instituția în care lucrez, pe mai multe calculatoare. Până când o colegă a adus un troian frumusel pe stick de la un xerox public și a făcut praf vreo trei calculatoare. Logic, am dat și o scanare totală cu 360 TS și la final spunea că totul e in regulă. Nu aveam la îndemână o licență de BitDefender sau de Kaspersky, așa că am apelat la un trial de 30 de zile de la Eset. L-a găsit imediat, l-a șters și pc-ul a început să meargă iar bine. Deci, dragul meu 360 se făcu de cacao. O fi având motor BitDefender, dar nu e bine optimizat și implementat în această suită. Daca vrem să ne păcălim că suntem protejati, il instalăm, dar dacă vrem să fim protejati cu adevărat, hai să instalăm o licență de Bit, de Kaspersky, de Norton, de Eset SS și ar mai fi câteva nume sonore. Restul… e cancan, ca în reclama aceea. Să fiți iubiți

  5. de ce sa mint e chiar bunut fata de AVG care consuma multe resurse sau Norton care „rade” tot din calculator….Bitdefenderul e sub orice critica luat individual.,,,
    In schimb am folosit un program anti-hacker si…surpriza. Domnul 360 T security are 2 componente care…cum sa spun…ma hackuiesc…
    Pentru exemplificare am facut un foto….dar nu stiu unde sa v-o trimit…pe care adresa de Email…

    1. Posteaza aici respectiva imagine si da-ne un share intr-o viitoare postare in cadrul acestui articol.
      Sa vedem despre ce este vorba.

Comments are closed.